Vyriausybė – už galimybę tabako gamintojams remti kovą su jo kontrabanda | kl.lt

VYRIAUSYBĖ – UŽ GALIMYBĘ TABAKO GAMINTOJAMS REMTI KOVĄ SU JO KONTRABANDA

  • 2

Seimo nariui siūlant nedrausti tabako ir jo produktų gamintojams teikti paramą valstybės įstaigoms kovai su kontrabanda, Vyriausybė trečiadienį iš esmės tam pritarė, tačiau projektą dar siūlo tobulinti. Tokia išvada bus teikiama Seimui.

Remigijaus Žemaitaičio inicijuotomis Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisomis siūloma suteikti galimybę teisėsaugai gauti papildomus resursus kovai su cigarečių kontrabanda ir nelegalia prekyba.

Finansų ministerija nurodo, kad siūlymui pritaria atsižvelgiant į ankstesnę praktiką, kai tabako gamintojai bendradarbiavo su teisėsauga padedant įsigyti įrangą, kurios reikia kontrabandai užkardyti.

Tačiau ministerija pasiūlė tobulinti projektą nustatant, kad valstybės institucija, prieš priimdama paramą turi įvertinti jos atitiktį Tabako kontrolės pagrindų konvencijai, įskaitant siekį neturėti finansinių interesų tabako pramonėje, tačiau tuo neapsiribojant, ir sutartyje dėl paramos gavimo numatyti, kad būtų laikomasi reikalavimų.

Šiuo metu tabako gamybos įmonės visiškai negali remti visų renginių, veiklų, asmenų ir visuomenės informavimo priemonių.

Finansų ministerijos teigimu, pagal tuščių pakelių tyrimo rezultatus, nelegalios cigarečių kontrabandos Lietuvoje vertė juodojoje rinkoje galėtų siekti apie 100 mln. eurų. Pernai muitinė sulaikė 8,4 mln. pakelių cigarečių (iš kurių 54,5 proc. rūkalų sulaikyta pasienyje su Baltarusija), kurių vertė siekė beveik 31 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kadaise

Lietuva gelbejo knygnesiai,dabar - kontrabandininkai. Tik pastarieji - nuo savos ponaujos,o ne svetimos!

Pilietis

Padarykit konkurencingas kainas pagal baltarusus, o ne keliaklupčiaukit prieš okupacine valdžia iš Briuselio didindami akcizus, iskart ir kontrabanda baigsis ir i biudžeta daugiau surinksit pajamu nes kils pardavimai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS