600 eurų už neegzistuojančią nakvynės vietą: sukčius apgavo ne tik turistus, bet ir „Booking.com“ | kl.lt

600 EURŲ UŽ NEEGZISTUOJANČIĄ NAKVYNĖS VIETĄ: SUKČIUS APGAVO NE TIK TURISTUS, BET IR „BOOKING.COM“

  • 9

Daliai turistų Naujųjų sutiktuvės Sarajeve apkarto dėl sukčių. Bosnijos ir Hercegovinos sostinėje pusantro šimto atvykėlių liko ir musę kandę, supratę, kad internetu užsisakė neegzistuojančią nakvynės vietą. O už ją sumokėjo po 600 eurų. Policija jau aiškinasi, kaip sukčiui pavyko apkvailinti ne tik turistus, bet ir pasaulinę nakvynės paieškos svetainę – „Booking.com“, praneša LNK.

Kruopščiai suplanuotas sukčiavimo planas. Iš pažiūros kokybiškas pasiūlymas, padori kaina ir nuolatinis bendravimas su nuomotoju. Nebuvo beveik nieko, kas rodytų, kad tai apgaulė.

„Google Maps“ nerodė būsto lokacijos, tačiau tai nėra būtina. Daugiau nebuvo nieko įtartino. Esamos nuotraukos ir buto aprašymas buvo tinkamas. Ankstesnių, tariamų svečių patirtys iš esmės buvo geros, iš įvairių pasaulio kraštų, su nedideliais priekaištais, kai kurie atsiliepimai išsamūs, kai kurie trumpi“, – pasakojo turistas iš Serbijos Neven Pribojan.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Kad tai gerai apgalvotas sukčiavimo būdas, rodo ir tai, jog „Booking.com“ atlieka daugybę patikrinimų, kol kam nors leidžiama siūlyti savo apgyvendinimo paslaugas šioje svetainėje.

Pasaulinės nakvynės paieškos svetainės nuo šių sukčių neapsaugojo net speciali komanda, suburta įtartinai veiklai aptikti.

„Booking. Com“ atsiuntė komentarą raštu: „Labai retais atvejais, kai kyla įtarimas, atliekame tyrimą ir nedelsdami imamės veiksmų, o prireikus pašaliname tokį būstą iš savo svetainės, kaip ir šiuo atveju.“

Tai labai ilgai planuotas ir sudėtingas internetinio sukčiavimo projektas.

Už neegzistuojančią nakvynės vietą žmonės sumokėjo po 600 eurų. Bėda ta, kad jie mokėjo ne per svetainę, o tiesiai sukčiui. Mat šis nurodė, kad už būstą įprastai reikia mokėti atvykus, tačiau dėl Naujųjų metų pageidauja išankstinio pavedimo.

„Apgauta apie 150 žmonių. Nežinau tikslaus skaičiaus, kiek jų buvo apgauta, nes tai labai ilgai planuotas ir sudėtingas internetinio sukčiavimo projektas“, – kalbėjo Sarajevo turizmo tarybos direktorius Haris Fazlagić.

Pareigūnai sukčiaus tebeieško.

„Policijos pareigūnai iš viso užfiksavo 25 tokius užsakymus. Baigus rengti operatyvinę medžiagą, ji bus perduota tolesniems veiksmams atlikti“, – teigė vidaus reikalų ministerijos atstovė Mersiha Novalić.

Laimei, nukentėjusiems turistams vietos valdžia greitai surado kitą būstą.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

As

Per bookingą labai rizikinga užsisakyti. jie sugeba siūlyti nuomą,net nepatikrinę ar telef. nr. egzistuoja, nekalbant apie būsto nebuvimą

joo

nu asshole ta vieta, paprastai nebookinu vietos kurios nėr mape, o pinigai tik per bookingą ar atvykus vietoj. jokių mokėjimų iš anksto tiesiogiai, + iš bookingo dažnai eina bonuso gaut, turėjau virš 200 prikaupęs

To>as

Pamirsai ir vel piliules nuo shizofrenijos isgert ? Kad rusai vaidenas visur ? Ar tik siaip nigeris is usa siknos neduoda buciuot?esi tipinis homo sovietikus-konservatorius-vatnykas, vakarais buciuojantis lendzbyrgio shykna nuotraukoje....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS