Apeliacinis teismas pripažino – likviduojamos „Arvi fertis“ bankrotą T. Dudėnas inicijavo tyčia | kl.lt

APELIACINIS TEISMAS PRIPAŽINO – LIKVIDUOJAMOS „ARVI FERTIS“ BANKROTĄ T. DUDĖNAS INICIJAVO TYČIA

  • 1

Lietuvos apeliacinis teismas patvirtino, kad likviduojamos bendrovės „Arvi fertis“ bankrotas buvo tyčinis, ir paliko galioti metų pradžioje apygardos teismo priimtą nutartį. Pagal ją buvusiam įmonės vadovui Tomui Dudėnui taip pat metams apribota teisė eiti juridinio asmens vadovo pareigas ar būti kolegialaus valdymo organo nariu.

Teisto teigimu, byloje nustatyta, kad „Arvi fertis“ sudarė nuostolingus sandorius, taip pat sandorius su susijusiais asmenimis bendrovei nenaudingomis sąlygomis ir pažeidžiant kreditorių interesus. Tai, teismo vertinimu, turėjo įtakos bendrovės turtinės padėties pablogėjimui ir yra pagrindas bendrovės bankrotą pripažinti tyčiniu. Taip pat nustatyta, kad įmonė netinkamai apskaitė savo turtą buhalterinėje apskaitoje.

Be to, 2017 metais „Arvi fertis“ vadovavęs T. Dudėnas, žinodamas, kad bendrovė jau nemoki, nesikreipė į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo, o pateikė teismui pareiškimą dėl restruktūrizavimo bylos iškėlimo, kartu nurodydamas tikrovės neatitinkančius bendrovės finansinius duomenis.

„Kai UAB „Arvi fertis“ tapo nemoki, T. Dudėnas, kaip jos vadovas, privalėjo kreiptis dėl bendrovės bankroto bylos iškėlimo, tačiau šios pareigos neįvykdė ir taip apsunkino bendrovės kreditorių teisinę padėtį, todėl pirmosios instancijos teismas tinkamai įvertino šiuos T. Dudėno veiksmus ir pagrįstai jam uždraudė 3 metus eiti juridinio asmens vadovo pareigas ar būti kolegialaus valdymo organo nariu“, – pranešime teigė Apeliacinis teismas.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis per tris mėnesius nuo priėmimo dienos gali būti skundžiama kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Retas atvejis

Vatos aferiuga

SUSIJUSIOS NAUJIENOS