M. Nagevičius: „Circle K“ toliau vykdo veiklą Rusijoje | kl.lt

M. NAGEVIČIUS: „CIRCLE K“ TOLIAU VYKDO VEIKLĄ RUSIJOJE

„Circle K“ Lietuva, dar kovo 8 dieną „Verslo žiniose“ pasigyrusi, kad nutraukė veiklą Rusijoje, „uždarė visas šioje šalyje turimas degalines ir atleido visus šioje šalyje samdytus darbuotojus“, iš tiesų Rusijoje vykdo veiklą toliau.

Tai yra – „Circle K“ degalinės Rusijoje veikia, vykdoma apyvarta ir toliau mokami mokesčiai į Rusijos biudžetą. Tame tarpe ir karo Ukrainoje poreikiams finansuoti.

Nuotraukos iš Sankt Peterburgo „Circle K“ degalinės, darytos šį sekmadienį, kovo 27 dieną. Veikia ir kitos „Circle K“ degalinės Rusijoje.  Ir bet kas gali paskambinti į jas ir tuo įsitikinti.

Martyno Nagevičiaus feisbuko nuotr.

Aš net nežinau, kaip yra garbingiau. Ar taip, kaip „Vičiūnai“ deklaruoti, kad planuoja uždaryti savo veiklą, nenurodant konkrečios uždarymo datos ir ieškant kaip čia mažiausiais nuostoliai atsikratyti aktyvais Rusijoje (toks lyg ir bandymas išeiti, bet toks niekingai neryžtingas).

Tam tikra prasme aš visus juos suprantu ir užjaučiu. Ir tikrai nesu už raganų medžioklę. Na bet meluoti...

Ar taip, kaip buvusios prezidentės kažkada išskirtinai mėgtas „Fortum“, kuris teigia, kad laikinai sustabdo naujų projektų planavimą Rusijoje, bet „toliau vykdo savo įsipareigojimus“ Rusijoje, gaminant elektrą ir šilumą, tiekiant dujas iš Rusijos į Europą ir valdant „NordStream 2“ vamzdį, iš viso valdant  5,5 milijardų eurų aktyvus Rusijoje ir iš to gaunant apie 500 milijonų eurų metinį pelną (toks lyg ir mandagus nosies paraukimas, bet iš esmės veikla toliau).

Ar kaip koks prancūzų Leroy Merlin toliau vykdyti pardavimus visuose 400 savo parduotuvių Rusijoje, netgi naudojantis, kad nebeliko konkurentų, ir plečiant savo pardavimų asortimentą, aiškinant, kad nereikia maišyti politikos su žmonių poreikiais remontuoti savo namus (toks vaidinimas, kad čia nieko neatsitiko. Net po to, kai rusų raketa pataikė į Leroy Merlin parduotuvę Kijeve. Biznis yra biznis).

Ar vykdyti tokį #blueyellowwashing'ą – naują greenwashingo rūšį, kai deklaruoji vieną, o darai kitą. Na, tiesiog meluoji.

Man iš dalies gaila visų tų verslų, įstrigusių Rusijoje. Ir tam tikra prasme aš visus juos suprantu ir užjaučiu. Ir tikrai nesu už raganų medžioklę. Na bet meluoti...

Martynas Nagevičius (I. Gelūno/BNS nuotr.)

Šis karas labai gražiai atskleidžia kas yra kas.

P. S. Atsiliepė „Circle K“ atstovas. Paaiškino, kad jie iš tikro planuoja nutraukti savo veiklą Rusijoje, o ne nutraukė, kaip rašė „Verslo žinios“. Ir paaiškino, kad nutraukti nėra taip paprasta, nes kyla pavojus darbuotojams Rusijoje. Žodžiu – kaip ir „Vičiūnų“ atveju. Kodėl „Verslo žinios“ talpino neteisingą reklamą ir kodėl „Circle K“ leido save net tris savaites reklamuoti, kaip nutraukusią veiklą ir „uždariusią visas šioje šalyje turimas degalines bei atleidusią visus šioje šalyje samdytus darbuotojus“ kol kas liko nepaaiškinta.


Komentaras

„Circle K“ vadovas Skirmantas Mačiukas

Kanados bendrovei „Alimentation Couche-Tard“ priklausančio tarptautinio degalinių tinklo „Circle K“ sprendimas sustabdyti 38-ių degalinių veiklą Rusijos Federacijoje nesikeičia. Suprasdami tai, kad degalinės dėl jose įrengtų degalų talpų yra išskirtinio dėmesio reikalaujantys specifinės paskirties objektai ir savo atsakomybę dėl galimų incidentų, avarijų ar nutekėjimų, išimtinai dėl aplinkos ir visuomenės saugumo negalime jų palikti tinkamai tam nepasirengę.

Taip pat priimdami sprendimą nutraukti veiklą Rusijoje, informavome, kad išėjimo iš rinkos planus įgyvendinsime atsakingai siekdami apsaugoti darbuotojus.

Taip, šis procesas trunka 3 savaites ir, deja, vis dar tęsiasi, tačiau darome viską, kad kuo greičiau Rusijoje užbaigtume visas operacijas.

Griežtai smerkiame karą prieš laisvą Ukrainos tautą. Patikiname, kad kovo 7 dieną paskelbtas mūsų pažadas palikti Rusijos rinką nesikeičia, o globaliu mastu komanda yra mobilizuota, kad būtų galima kaip įmanoma greičiau ir būtinai – saugiai palikti Rusijos rinką.

GALERIJA

  • M. Nagevičius: „Circle K“ toliau vykdo veiklą Rusijoje
  • M. Nagevičius: „Circle K“ toliau vykdo veiklą Rusijoje
  • M. Nagevičius: „Circle K“ toliau vykdo veiklą Rusijoje
  • M. Nagevičius: „Circle K“ toliau vykdo veiklą Rusijoje
Martyno Nagevičiaus feisbuko nuotr.
Gairės: Cirkle K, degalinės, tęsią veiklą Rusijoje, verslas, karas Ukrainoje, Martynas Nagevičius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS