Artėja daugelio automobilių savininkams svarbus terminas | kl.lt

ARTĖJA DAUGELIO AUTOMOBILIŲ SAVININKAMS SVARBUS TERMINAS

  • 4

Rugsėjo pabaigoje baigsis daugeliui transporto priemonių savininkų (valdytojų) svarbus terminas, iki kurio jie turėjo pasirūpinti privalomąja technine apžiūra ar privalomuoju draudimu* po to, kai šių metų liepos 1 d., vadovaujantis įstatymu**, jų transporto priemonėms buvo sustabdytas leidimas dalyvauti eisme (toliau - leidimas), primena valstybės įmonė "Regitra".

"Regitros" duomenimis, tai palietė apie 1 mln. Lietuvoje įregistruotų kelių transporto priemonių. Daugelis jų jau nebeeksploatuojamos, tačiau jų valdytojai iki šiol nesikreipė dėl išregistravimo.

Šios transporto priemonės bus išregistruotos, jei iki rugsėjo pabaigos (t. y. per 90 dienų nuo leidimo sustabdymo) jų valdytojai ar jų įgalioti asmenys neatliks privalomosios techninės apžiūros, neapdraus privalomuoju draudimu ir nepareikš pageidavimo sustabdyti leidimą vieniems metams.

Per 90 dienų nuo leidimo sustabdymo atlikus privalomąją techninę apžiūrą ir apdraudus privalomuoju draudimu, leidimo sustabdymas bus panaikintas automatiškai.

Jei transporto priemonės artimiausiu metu nežadama naudoti viešajame eisme ir leidimas nėra būtinas, prasitęsti leidimo sustabdymą iki vienų metų galima kreipiantis į "Regitros" filialą arba per transporto priemonių registravimo elektroninę sistemą (eKETRIS). Dėl sustabdymo patariama kreiptis iš anksto, nelaukiant paskutinės termino dienos.

Transporto priemonės registracijos būseną galima pasitikrinti "Regitros" interneto svetainėje arba prisijungus prie kelių transporto priemonių registravimo elektroninės sistemos eKETRIS.

* Transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.

** Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

koalicija

valstybe zlunga,todel ir mokesciai sugalvojami nauji.tai zlugimo pozymis...didejantis biurokratijos apratas irgi zlugimo pozymis...

jaras

Tikros siurbėlės,ką norima tuo pasiekti????Manau į esamą padėtį Lietuvoje turėtu atsižvelgti ir įstatymų leidėjai.Seimas randasi Europos sąjungoje o Lietuvos piliečiai dar ne,Lietuvos piliečių atlyginimai ir socialinės išmokos Tarybų sąjungos laikų....Lietuvoje tiesiog neimanoma gyventi ir išgyventi pagal esamus įstaymus,tačiau kaip eiliniui piliečiui laikytis įstatymų,jeigu patys įstatymų leidėjai jų nesilaiko....Prie geriausių norų,Lietuvos piliečiai neišgali jau už viską susimokėti.Mokesčių per daug ir reikalavimus, manau, kaip kuriuos reikia sustabdyti.Manau kažkas sąmoningai nori Lietuvos žmones nuteikti prieš Lietuvos nepriklausomybę,prieš šalies neprotingus priimtus reikalavimus ir įstaymus...Valdžiai patariu susirūpinti ir pertvarkyti minimą prievartą, prieš turimų piliečių, mažai važiuojančias transporto priemones.Tokiu būdu nepapildysite biudžeto.....Šis įstaymas pažeidžia žmogaus laisvę ir pasirinkimą, laisvai judėti ir gyventi laisvai.Manau šis nežmoniškas reikalav,reketas

jaras

Tikros sourbelės,ką norima tuo pasiekti????Manau į esamą padėtį Lietuvoje turėtu atsižvelgti ir įstatymų leidėjai.Seimas randasi Europos sąjungoje o Lietuvos piliečiai dar ne,Lietuvos piliečių atlyginimai ir socialinės išmokos Tarybų sąjungos laikų....Lietuvoje tiesiog neimanoma gyventi ir išgyventi pagal esamus įstaymus,tačiau kaip eiliniui piliečiui laikytis įstatymų,jeigu patys įstatymų leidėjai jų nesilaiko....Prie geriausių norų,Lietuvos piliečiai neišgali jau už viską susimokėti.Mokesčių per daug ir reikalavimus, manau, kaip kuriuos reikia sustabdyti.Manau kažkas samoningai nori Lietuvos žmones nuteikti prieš Lietuvos nepriklausomybę,prieš šalies neprotingus priimtus reikalavimus ir įstaymus...Valdžiai patariu susirūpinti ir pertvarkyti minimą prievartą, prieš turimų piliečių, mažai važiuojančias transporto priemones.Tokiu būdu nepapildysite biudžeto.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS