Broliai vilniečius gelbėja ne tik saldumynais, bet ir sriubomis | kl.lt

BROLIAI VILNIEČIUS GELBĖJA NE TIK SALDUMYNAIS, BET IR SRIUBOMIS

Broliai Justas Liugaila ir Arnas Šlapelis jau trečią žiemą iš eilės sostinės Rotušės aikštėje vilniečiams siūlo gardėsių. Šeimos verslui atstovaujantys vaikinai prekiauja būtent savo artimųjų rankų darbo skanėstais, o Justas – pats ir keksiukus kepa.

Šalia Rotušės ledo čiuožyklos mažame mediniame namuke įsikūrę broliai tikisi, kad ir šiemet taps pramogauti susirenkančių vilniečių traukos centru. Justas ir Arnas siūlo paragauti ne tik tradicinio kalėdinių mugių gėrimo – karšto vyno, tačiau ir šildančios šaltalankių arbatos, kuri daroma, žinoma, iš specialaus šeimos gaminto džemo. Šio ranka rašytas receptas kažkada buvo rastas senoje močiutės receptų knygoje ir nuo to laiko vėl pradėtas gaminti šeimoje. Vaikinai itin didžiuojasi pačios močiutės virtu žaliųjų pomidorų džemu, kurį parduoda moderniuose stiklainiuose.

Tarp Kalėdoms skirtų skanėstų ant vaikinų prekystalio galima rasti itališkų cantucci sausainių, prancūziškų roksų ar apelsinų cukatų. Pasak jų, nors šių saldumynų receptai nelietuviški, ir mūsų kalėdautojų itin mėgstami. Tokius pasaulyje populiarius šventinius saldumynus vilniečiai mėgsta dovanoti kitiems.

Už saldumynus šeimoje atsakingas Justas siūlo paragauti ir paties rankomis kalėdiškai dekoruotų keksiukų. Vaikinas, baigęs žiniasklaidos technologijų mokslus Didžiojoje Britanijoje, jau kurį laiką lanko konditerijos paskaitas Vilniuje.

"Taip jau išėjo, kad neteks man žiniasklaidos technologijų srityje dirbti", – juokėsi gardumynais į šeimos verslą įsiliejęs Justas.

Linksmieji broliai nesibaido šalčio ir prekiauti patys žada visą šventinį laikotarpį. Tiesa, nei karštieji gėrimai, nei gardėsiai jiems nėra sėkmingiausia kalėdinės prekybos niša. Vaikinai prisipažino, kad didžiausios sėkmės laukia sausio 1-ąją, kai po Naujųjų metų šventės žmonės plūsta į miestą ir ieško atgaivos. Paklausiausia – šeimos virta kopūstienė ar kitos sriubos, padedančios atsigauti po didžiųjų metų švenčių.

"Praėję ir užpraėję metai parodė, kad geriausia prekyba – sausio 1-ąją", – tikino vaikinai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS