Gatves Vilniaus centre siūloma pavadinti architektų Nasvyčių garbei | kl.lt

GATVES VILNIAUS CENTRE SIŪLOMA PAVADINTI ARCHITEKTŲ NASVYČIŲ GARBEI

Vilniaus centre turėtų atsirasti architektų brolių Algimanto ir Vytauto Nasvyčių gatvės.

Architektų garbei pavadinti naujas gatves šalia Konstitucijos prospekto miesto tarybai siūlo savivaldybės Istorinės atminties komisija.

Dar dviems netoli esančioms gatvelėms siūloma suteikti Lietuvos Statutų ir Gegužės 3-iosios pavadinimus – taip norima pagerbti Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės teisinės sistemos pagrindą įteisinusį dokumentų rinkinį ir 1791 metais priimtą Abiejų Tautų Respublikos Konstituciją.

Komisijos pirmininkas Gediminas Jaunius sako, kad įamžinti Nasvyčius nuspręsta įvertinus tai, jog vieni žymiausių šalies architektų, Vilniaus garbės piliečiai daug prisidėjo prie Neries kranto architektūrinio formavimosi.

„Tai buvo vienas pagrindinių akstinų. Diskutavome, ar tai turėtų būti viena gatvė, po to priėjome prie minties, kad tai būtų simboliška, graži brolių sankryža – idėja patiko komisijos nariams ir ši sulaukė daugiausiai balsų“, – BNS sakė jis.

Anot jo, Lietuvos Statutų ir Gegužės 3-iosios pavadinimai teikiami istorikų siūlymu ir siejasi su pagrindine Šnipiškių arterija – Konstitucijos prospektu.

A. ir V. Nasvyčiai projektavo didelę dalį žinomų Vilniaus miesto pastatų, tarp jų – Seimo rūmus, Lietuvos nacionalinį dramos teatrą, Baltąjį tiltą, Neringos viešbutį ir kitus, viešbutį „Lietuva“ parengė centrinio pašto rekonstrukcijos projektą.

Vytautas Nasvytis mirė 2016 metais, Algimantas Nasvytis – praėjusiais metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lana Nowak

Nоrite susіrasti mеrginą viеnai nаkčiai? Svеiki аtvykę - www.ujeb.se/lana22

Sėkmės darbas

Lenggvai dirbdamas ne visą darbo dieną internetu iš namų per pastarąsias 4 savaites gavau 25836 USD, nes lengvai dirbau namuose iš namų. Aš esu nuolatinis studentas, dirbu ne visą darbo dieną iš namų ir uždirbu daugiau pajamų. Aš lengvai kasdien dirbu nuo 3 iki 4 valandų. dieną laisvalaikiu. visi gali atlikti šį darbą ir uždirbti daugiau pajamų ne visą darbo dieną internete, tiesiog atidarykite šią nuorodą ir vykdykite instrukcijas ... ..................>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­­a­­s­­h­­F­l­o­w­7­7.C­o­m

Tikravilniete

"....vieni žymiausių šalies architektų.." - ? ? ? ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS