„Materialistė“ varo iš proto kaimynus: vienintelė išeitis – išsikraustyti? | kl.lt

„MATERIALISTĖ“ VARO IŠ PROTO KAIMYNUS: VIENINTELĖ IŠEITIS – IŠSIKRAUSTYTI?

  • 24

Daug garso ir daug šviesų vėl skaldo Lietuvos pramogų pasaulį. Žinomam dramaturgui Mariui Ivaškevičiui trūko kantrybė dėl vieno iš garsiausių sostinės klubo „Materialistė“ keliamo triukšmo ir drebančių langų. M. Ivaškevičiaus teigimu, į jo ir nesibaigiančius kaimynų skundus nereaguojama. Tačiau klubo savininkas šokiruotas, nes tai girdi pirmą kartą. Tiesa, Visuomenės sveikatos centro duomenimis, per pastaruosius trejus metus dėl naktinio klubo skundų negauta, praneša LNK.

Plačiau apie tai papasakojo dramaturgas Marius Ivaškevičius.

– Kaip atrodo jūsų gyvenimas miesto centre?

– Smagiai, išskyrus penktadienio bei šeštadienio naktis, kai namuose vibruoja langai. Labai ilgai kentėjau, nes kiekvienas esame užsiėmę savo darbais. Supranti, kad įlindęs į tokį dalyką, taip paprastai neišlysi. Bet, kai trūksta kantrybė, turi kažką daryti, kad apsaugotum savo namus. Tai yra visiškas nesiskaitymas su žmonėmis, kurie gyvena aplink.

– Kiek kartų asmeniškai kreipėtės į policiją?

– Nežinau, neskaičiuoju. Tikrai ne vieną kartą. Gyveni taip ir galvoji, kad visi tyli, o tu čia vienas pradėsi kelti triukšmą. Dabar aš suprantu, kad niekas netyli. Visi aplinkinių namų gyventojai pastoviai skambina į policiją. Dabar sužinojau, kad buvo kviesti ir Seimo kontrolieriai. Žmonės turi matuoklius, matuoja triukšmą. Triukšmas yra dešimt kartų didesnis už normą nakties metu. Ir jokios reakcijos.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Tai miegate nuolatinėje diskotekoje?

– Ačiū Dievui, yra dar buto dalis, kuri neišeina į tą pusę. Baisiausia yra, kai atsidaro durys. Paskaičiavau, kad jos atsidaro du kartus per minutę. Tai reiškia, kad net 120 kartų per valandą. Taip ir gyveni tokiose bangose. Čia turbūt yra tokia mūsų valstietiška piktdžiuga. Žmonės galvoja, kad jums taip ir reikia. Nors jie nesupranta, kad jie stoja į tą žmonių pusę, kurie uždirba tūkstančius iš kitų kraujo ir streso. Visi aplinkiniai namai yra strese. Žmonės džiaugiasi, kad gyvena Pilaitėje, o aš – Centre. Maždaug vienintelė išeitis man – išsikraustyti.

– Turite kažkokią išeitį? Kraustysitės ar ne?

– Nesiruošiu kraustytis. Yra dar vienas aspektas, kad visi aplinkinių namų butai dėl šio triukšmo yra nuvertėję. Įsivaizduojate, ką reiškia parduoti tokį butą su tokia aplinka. Vienintelė išeitis – kova už savo namus.

„Manau, kad skundžiasi tokie šiek tiek vyresnio amžiaus žmonės, o jaunimui kaip ir viskas gerai su tuo garsu. Jie gal net nekreipia dėmesio į tai. Mano nuomonė, kad esi pats kaltas. Jei gyveni miesto centre, tai toleruok. Yra tarnybos, kurios gali atvykusios patikrinti su visokiais matavimais. Kiek žinau, tai ir yra daroma. Bet ką jau padarysi, Centras yra Centras. Galbūt tie teisės aktai nėra vykdomi taip, kaip turėtų būti vykdomi, bet ne viskas nuo mūsų priklauso“, – kalbėjo fotografas Vincas Alesius.

„Garsas turėtų būti klubuose. Jis turėtų kažkaip būti ribojamas, jei yra gyvenamieji namai. Kita vertus, žmonės, kurie gyvena Centre, turi suprasti, kur jie gyvena“, – sakė kalbinta moteris.

Tai yra visiškas nesiskaitymas su žmonėmis, kurie gyvena aplink.

„Manau, kad yra per daug garso. Kiek žinau, visi verslai, esantys čia, apie vidurnaktį viską perkelia į vidų“, – kalbėjo mergina.

„Praktika rodo, kad užsienyje žmonės sugyvena su klubais. Gyventojai patys pasirenka, kur gyventi. Miestas daugiau skirtas visuomenei, ne tik gyventojams“, – nuomonę išreiškė vaikinas.

„Mes sužinojome apie šią problemą iš socialinių tinklų. Kaimynai tiesiogiai nesikreipė pas mus. Dabar visi gali sakyti, kad ignoravome, bet mes nuoširdžiai nežinojome, kad yra tokia problema. Jei būtų kreiptasi anksčiau, juk turėtume policijos išklotines, mums turėtų būti išrašyti įspėjimai, baudos. Dažniausiai, kai kažkas atsitinka, yra atsakingas asmuo ir jam išrašoma bauda. Galime išsitraukti dešimties metų policijos išklotines ir pažiūrėti, kiek mūsų įmonei išrašyta baudų. Jų nėra nė vienos“, – sakė naktinio klubo „Materialistė“ savininkas Matas Puodžiūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Oi oi

Kas per idiotizmas..gyvenu kur noriu,jei finansai leidžia..kas bus..jei kiekvienas darys kas šovė į durną galvą...yra įstatymai,triukšmo normos ir t.t...tuoj atsiranda idiotų..kurie gina tuos įžūlius chamus..

arv

PARDUKIT XATA IR NEVERKIT JEI TAIP BLOGAI KAZIOLAI

Darius

Pagal įstatymo pakeitimus - papildymus didelis triukšmas draudžiamas nuo 19h jei policija neveiksni duokit policiją į teismą dėl pareigų nevykdymo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS