Tęsia Vasario 16-osios tradiciją – Vilniuje vyks iškilminga jaunimo eisena | kl.lt

TĘSIA VASARIO 16-OSIOS TRADICIJĄ – VILNIUJE VYKS IŠKILMINGA JAUNIMO EISENA

Vilniaus ir Lietuvos mokyklų jaunimas vasario 16-osios ryte vieningai rinksis Katedros aikštėje paminėti 106-ąsias Lietuvos valstybės atkūrimo metines – 10 val. jie leisis simboliniu „Lietuvos valstybės keliu“, skirtu atminti istorinius įvykius, leidusius mūsų šaliai atkurti nepriklausomybę ir sustiprinti valstybingumą.

Kaip skelbia Vilniaus savivaldybė, 2016 metais pradėtos rengti šventinės jaunimo eitynės tapo įkvepiančia, vienybės ir patriotizmo jausmus stiprinančia Vasario 16-osios tradicija sostinėje, kuri kasmet kviečia moksleivius prisiminti ir pagerbti Lietuvos valstybės kūrėjus, laisvės gynėjus ir pajusti gyvą ryšį su tautos istorija.

„Jaunimo eisena „Lietuvos valstybės keliu“ – tai išskirtinė galimybė būti kartu, kai rankose plazda Lietuvos trispalvės ir istorinės vėliavos. Tegul kiekvieno eisenos dalyvio gera nuotaika uždega visų širdyse pagarbą didingai Lietuvos valstybės praeičiai, žadina Vilnių. Tegul mokiniai pirmieji sveikina Vilnių Valstybės atkūrimo dienos proga“, – sako Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos pirmininkas Giedrius Mackevičius.

Vasario 16-ąją pasipuošę tautine atributika ir nešini Lietuvos trispalvėmis bei mokyklų vėliavomis tūkstančiai Vilniaus ir kitų miestų moksleivių iš Katedros aikštės leisis į iškilmingas eitynes Rasų kapinių link. Eisenos dalyviai, prie kurių kviečiami prisijungti ir vilniečiai bei miesto svečiai, tradiciškai aplankys 16 svarbių Lietuvos valstybės istorijai vietų.

Šventinis maršrutas prasidės Lietuvos valstybės centre – prie Valdovų rūmų ir Katedros, kur ilsisi didieji kunigaikščiai ir Lietuvos globėjas Šv. Kazimieras. Prie paminklo Lietuvos didžiajam kunigaikščiui Gediminui moksleivius pasveikins ir eiseną išlydės Vilniaus meras Valdas Benkunskas. Stabtelėti prie Signatarų namų Pilies gatvėje kvies aktorius Andrius Bialobžeskis, kuris iš Signatarų balkonėlio perskaitys čia 1918 m. vasario 16 d. Lietuvos Tarybos narių pasirašytą Nepriklausomybės aktą. Prie tautos patriarcho dr. Jono Basanavičiaus paminklo, priešais Filharmoniją – buvusius Miesto salės rūmus, kuriuose 1905 m. posėdžiavo Didysis Vilniaus seimas, bus giedama Tautiška giesmė. Pasiekęs Rasų kapines jaunimas gėlėmis ir uždegtomis žvakutėmis pagerbs Vasario 16-osios akto signatarų Jono Basanavičiaus, Mykolo Biržiškos ir Jono Vileišio, 1863 m. sukilimo vadų bei už Tėvynės laisvę žuvusių karių savanorių atminimą.

GALERIJA

  • Tęsia Vasario 16-osios tradiciją – Vilniuje vyks iškilminga jaunimo eisena
  • Tęsia Vasario 16-osios tradiciją – Vilniuje vyks iškilminga jaunimo eisena
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

UŽZOMBINTAM JAUNIMUI - ŠVENTĖ...

Tik...tie, kurie kovojo už nepriklausomybę jau seniai yra nusivylę ir nustumti į užribį. Jų vietą užėmė žemo lygio niekšai, kurie visiškai nesiskaito su visuomenės nuomone. Lietuvoje išsikerojo korupcija, beteisiškumas, valstybės turto grobstimas, debiliška užsienio politika, provokuojanti karą Lietuvoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS