Po kraupių įvykių – dar viena drama: sutrikusios sveikatos senolis nukreipė ginklą į pareigūną | kl.lt

PO KRAUPIŲ ĮVYKIŲ – DAR VIENA DRAMA: SUTRIKUSIOS SVEIKATOS SENOLIS NUKREIPĖ GINKLĄ Į PAREIGŪNĄ

Vilniuje 86 metų vyras nukreipė legaliai laikytą ginklą į jo butą atvykusį policijos pareigūną.

Kaip pranešė Policijos departamentas, incidentas įvyko vėlų ketvirtadienio vakarą, apie 23 val., Vilniuje, Medeinos gatvėje, daugiabučiame name.

Kaip BNS pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė, buvo gautas pranešimas, kad devintame daugiabučio aukšte veikia priešgaisrinė signalizacija, buto durų niekas neatidaro.

„Atvykus ugniagesiams, signalizacija neveikė. Policijos prašymu buvo patikrintas butas. Ugniagesiai aukštalipiai nuo stogo per balkoną pateko į butą, į vidų įleido policijos pareigūnus ir medikus. Degimo nustatyta nebuvo“ ,– BNS informavo E. Zdanevičienė.

Viename iš kambarių buvęs garbaus amžiaus vyras nukreipė legaliai laikomą revolverį į tarnybos metu uniformuotą Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūną bei nevykdė jo teisėtų reikalavimų atiduoti ginklą, taip keldamas pavojų pareigūno sveikatai ir gyvybei.

Vyras buvo sulaikytas ir pristatytas į Vilniaus psichiatrijos ligoninę.

Ginklą ir šovinius paėmė policijos pareigūnai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Incidentas Medeinos gatvėje įvyko praėjus vos kelioms dienoms, kai Vilniaus rajone policijos pareigūnas nušovė medikus ir policininkus kastuvu ir peiliu užpuolusią moterį, todėl buvo panaudotos dujos, elektros impulsinis prietaisas „Taser“ – atlikti keturi šūviai.

Gindamasis nuo užpuolimo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Specialiosios parengties skyriaus 32 metų pareigūnas iš tarnybinio pistoleto „Glock 19“ iššovė penkis šūvius į moterį. Ji mirė įvykio vietoje.

Sulaikymo metu į koją peiliu moters buvo sužalotas kitas Specialiosios parengties skyriaus 23 metų pareigūnas, jis suteikus medicinos pagalbą, gydomas ambulatoriškai.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla sako, kad šiemet tarnybos metu buvo sužeisti 88 policijos pareigūnai.

„Stebime tendenciją, kad žmonės tampa agresyvesni, vis dažniau priešinasi pareigūnams, elgiasi agresyviai ir neadekvačiai, nevykdo pareigūnų reikalavimų. kasmet fiksuojame vis didesnį A ir B iškvietimų skaičių“,  – apie pareigūnų kasdienybę spaudos konferencijoje ketvirtadienį pasakojo R. Požėla.

Rašyti komentarą
Komentarai (136)

Viskas pasidaro paprasta ir aišku, kai supranti, kad

Lietuva yra ne teisinė valstybė, o teisminė ir policinė...

Na žmogus metui parodė pistoletą, bet jis savo namuose!

Vietoje to, kad draskytis, reikalauti atiduoti ir atiminėti teisėtą(!) ir teisėtai naudojamą (!) ginklą, policininkas galėjo tiesiog atsiprašyti dėl melagingo įsiveržimo ir nėšdintis neeskaluodamas konflikto. Bet ne, juk reikia parodyti savo munduro galią ir palaužti niekuo dėtą senolį ir ginklu ir psichologiškai!

Drs

Kai tik pasipriešini teisėsaugai tampi neadekvatus, o tuo tarpu adekvatūs policininkai kovoja penkiais šūviais su moterimis-terminatorėmis, reikėjo policininkams granatsvaidį turėti, ten gi skystas metalas, stebiuosi, kad užteko tik penkių šūvių...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS