Teismas atidėjo sprendimo paskelbimą byloje dėl žurnalisto V. Savukyno ir LRT ginčo | kl.lt

TEISMAS ATIDĖJO SPRENDIMO PASKELBIMĄ BYLOJE DĖL ŽURNALISTO V. SAVUKYNO IR LRT GINČO

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį atidėjo sprendimo paskelbimą civilinėje byloje, kurioje žurnalistas Virginijus Savukynas ginčija jo atžvilgiu priimtą LRT etikos kontrolierės ir LRT tarybos sprendimą pripažinti jį pažeidus LRT etikos kodeksą. Sprendimą byloje planuojama paskelbti kovo 22 d.

Kaip Eltą informavo Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovas spaudai Giedrius Janonis, sprendimas byloje nukeliamas dėl teisėjos užimtumo.

„Sprendimo byloje paskelbimas nukeliamas į kovo 22 dieną“, – teigė teismo atstovas.

ELTA primena, kad 2023 m. gegužę LRT etikos kontrolierė Daina Elena Andrikienė pripažino, kad žurnalistas V. Savukynas, praėjusių metų rugsėjo mėnesį savo „Facebook“ paskyroje paskelbęs įrašą, kuriame kritikavo teisingumo ministrę Eweliną Dobrowolską, pažeidė LRT etikos kodeksą ir pasiūlė visuomeniniam transliuotojui skirti nuobaudą.

V. Savukynas tokį sprendimą apskundė LRT tarybai, tačiau ši paliko galioti kontrolierės nuosprendį. Žurnalistas tvirtina, jog kritikuodamas ministrę, tiesiog realizavo savo teisę išreikšti savo nuomonę.

Lietuvos žurnalistų bendruomenė negailėjo kritikos tokiam LRT sprendimui ir solidarizavosi su V. Savukynu, remdami spaudos laisvę, demokratines vertybes bei visuomenės interesą.

V. Savukynas šiuos jam nepalankius LRT sprendimus apskundė teismui, prašo juos pripažinti negaliojančiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

KLAUSIMAS

Kodėl kai kurių straipsnių komentarus trukdoma reitinguoti? Pvz., kad ir LRTė komentarą. Paprastai tokiais atvejais praleidžiama vos po keletą balsų, tartum būtų siekiama tik imituoti balsavimą.

A

Sistemos žmogas

Jūs tik įsiskaitykite:

Žuranlistas „pažeidė“ etiką, nes kritikavo!!!!!! Artėjamie septynyliais žingsniais prie fašistinės Rusijos - tik tiek tegaliu pasakyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS