Kosmetologė – apie gulbės kaklą ir aksominę dekoltė | kl.lt

KOSMETOLOGĖ – APIE GULBĖS KAKLĄ IR AKSOMINĘ DEKOLTĖ

Vasarą kiekviena moteris nori pasitikti atlapakaklė, berankovė… Deja, regimas vaizdas ne visada džiugina. "Moterys prisižiūri veido odą, bet pamiršta apie kaklo ir dekoltė sritį, – konstatuoja kosmetologė Alma Puidokienė. – O jau tada nereikia rodyti net paso – užtenka žvilgtelėti į moters pasmakrę…"

– Tad ką daryti, kad pažvelgusios į veidrodį nepultume į spintą ieškoti glaustinukės ilgu kaklu?

– Kaklo ir dekoltė sritys bene pirmiausia išduoda tikrąjį moters amžių. Taip yra dėl to, kad šiose vietose oda plonesnė ir jautresnė. Be to, ji turi daug mažesnį riebalinį poodinį audinį, silpnesnį tonusą. Štai kodėl kaklo oda greičiau sausėja, glemba, atsiranda raukšlių. O dėvint vasarinius drabužius giliomis iškirptėmis šios atviros zonos gauna daugiau ultravioletinių saulės spindulių, todėl ir šiai sričiai būtina naudoti apsauginius kremus nuo saulės. Kuo anksčiau pradedame rūpintis savimi, tuo geriau atrodome metams bėgant, kai oda tampa plonesnė, sausesnė, praranda skaistumą, netenka elastingumo, ima glebti.

– Kokios būtiniausios prevencijos priemonės, kad taip neatsitiktų?

– Visų pirma, reikia naudoti savo veido, kaklo odai tinkančias kosmetikos priemones. Taigi, jei moteris pas mane ateina pirmąsyk, visų pirma nustatau jos odos tipą, parenku, kas jai tinka pagal amžių ir odos būklę. Išaiškinu, kad valiklius, kremukus, serumus, kaukes ji turi naudoti ne tik veidui, bet ir kaklo, dekoltė sričiai.

Kiekvieno teisė rinktis, į ką investuoti. Bet kokybišką valiklį, skirtą jautriai veido odai, turėtų įsigyti visos.

– Esu brandaus amžiaus moteris. Vasarą noriu puoštis atviromis suknelėmis, palaidinėmis, bet anksčiau nesu skyrusi ypatingo dėmesio kaklo, dekoltė sričiai. Kaip ją prižiūrėti?

– Vėlokai tuo susirūpinote. Jei oda brandi, tikiuosi, žinote, kad ji reikalauja ypatingos priežiūros ir specialių priemonių būtent to tipo veido odai (jos tiks ir kaklo, dekoltė sričiai). Kai taisyklingi įgūdžiai susiformuoja jaunystėje, mažiau problemų kyla vėliau. Biologinis laikrodis tiksi, oda sensta. Skirtumas tik tas, kad kai odą prižiūrime taisyklingai, ji sensta kitaip. Savo klientėms mėgstu kartoti, kad rūpinantis savo oda kiekviena raukšlelė bus švelnesnė, gražesnė… Juk kol esi jauna, odą dažniausiai užtenka tik drėkinti. O įkopus į brandos amžių jai prireiks ir maitinimo, ir energijos papildų, ir ląstelių atsinaujinimą skatinančių preparatų.

– Procedūros grožio salonuose nemažai kainuoja. Ką daryti toms, kurios tegali minimaliai investuoti į savo grožį?

– Kiekvieno teisė rinktis, į ką investuoti. Bet kokybišką valiklį, skirtą jautriai veido odai, turėtų įsigyti visos. Kadangi kaklo, dekoltė srityse oda nėra tokia atspari ir elastinga, elgtis reikėtų itin atsargiai. Švaros procedūras reikėtų atlikti kuo švelnesniais judesiais, naudojant minkštus vatos diskelius. Paskui dar reikėtų odą padrėkinti. Minėjau, kad šių vietų oda turi mažiau riebalinių liaukų, ji linkusi greičiau sausėti. Kad palaikytumėte odos drėgmės pusiausvyrą, naudokite drėkinamąjį kremą. Ir nepamirškite jos pamaitinti.

Kadangi esu savo amato profesionalė, rekomenduoju profesionalią kosmetiką. Bet vėlgi… Rinktis teks jums. Galite panaršyti internete ir pasiieškoti įvairių natūralių kaukių receptų, tarkim, su medumi (jis stimuliuoja kolageno gamybą ir naujų ląstelių augimą). O paskui pasidaryti lengvą masažą. Delno viršumi paplekšnokite abi kaklo puses, o pasmakrę masažuokite įsivaizduodama, kad grojate pianinu, t.y. baksnodama į dekoltė ir kaklo sritį pirštais. Arba ištempkite kaklą ir pakelkite smakrą. Dešinę ranką padėkite po smakru pirštais į viršų. Glostykite nuo smakro žemyn iki krūtinės vidurio. Viena ranka, paskui – kita.

Alma Puidokienė: jokiu būdu negalima prausti nei veido, nei kaklo ir dekoltė odos šarminiu muilu ar dušo geliu. Suardysite odą dengiančią apsauginę riebalų plėvelę, pakeisite jos rūgštingumą

– Ar toks masažas neleis susiformuoti dvigubam pagurkliui ir bus galima džiaugtis grakščiu kaklu?

– Nėra šimtaprocentinės pagalbos nuo senėjimo. Bet, mano nuomone, visada yra geriau kažką daryti, nei nedaryti nieko. Galėtų padėti taisyklinga mityba, masažai, kosmetika, mankštos pratimai, kontrastiniai kompresai su ledukais. Jei negalite sau leisti procedūrų salone – užsiimkite tuo namuose. Pavyzdžiui, kasdien bent po 10 minučių vaikščiokite su knyga ant galvos – stiprės kaklo raumenys. Arba išsižiokite, iškiškite liežuvį ir jo galiuku pieškite aštuonetukus tai į vieną, tai į kitą pusę. Pratimą kartokite 50 kartų. Taip pat galite išbandyti ir tokį pratimą: atsisėskite, alkūnėmis atsiremkite į stalą, o sunertomis rankomis prilaikykite smakrą. Stenkitės išsižioti, kartu stumdamos rankomis smakrą į viršų ir sukurdamos pasipriešinimą. Turi dirbti žandikaulio, kaklo raumenys. Pratimą kartokite 30 kartų.

– Daugelis mano, kad dvigubas pagurklis, kaip ir oda, yra genetikos dalykas. Tepk netepęs brangiausiais kremais, daryk nedaręs įvairiausias mankštas – o rezultatas (jei tavo mama, močiutė nesidžiaugė lygia, jaunatviška oda) lygus nuliui. Negi išties mes tik veltui švaistome savo laiką?

Ryte ir vakare veidą, kaklo sritį reikėtų valyti specialiu vandeniu, prausikliu, losjonu ar kosmetiniu pieneliu net ir toms, kurios visiškai nenaudoja kosmetikos.

– Taip, geros odos ir gražių veido bruožų paveldėjimas yra tikra Dievo dovana. Bet ką tada daryti toms, kurios jos negavo? Pykti ant Dievo, nuleisti rankas? Be to, jei moteris ir turi tuos gerus genus, senėjimo procesas vis tiek su metais vyks... Mano nuomone, geresnę odos būklę lems ne tik genetika, bet ir sveikas gyvenimo būdas, tinkamai specialisto parinkta kosmetika ir taisyklingi jos vartojimo žingsniai: valymas, drėkinimas, maitinimas, masažas. Tik priminsiu, kad jokiu būdu negalima prausti nei veido, nei kaklo ir dekoltė odos šarminiu muilu ar dušo geliu. Suardysite odą dengiančią apsauginę riebalų plėvelę, pakeisite jos rūgštingumą (pH). Ryte ir vakare veidą, kaklo sritį reikėtų valyti specialiu vandeniu, prausikliu, losjonu ar kosmetiniu pieneliu net ir toms, kurios visiškai nenaudoja kosmetikos.

– Svarbus kaklo ir dekoltė odos puoselėjimo žingsnis – masažas, mankšta. Gal parekomenduotumėte lengvų pratimų, kuriuos galima atlikti namuose?

– Galime švelniai pasukinėti, palankstyti kaklą į šonus taip, lyg norėtumėte ausimi pasiekti petį, pasukti jį pusračiais arba ratais tai į vieną, tai į kitą pusę. Specialiai tam skirtu kremu ar serumu pirštų galiukais sukamaisiais judesiais švelniai įtrinkite jį į tas kaklo ir dekoltė sritis, kur daugiausia raukšlelių. Būtų puiku, jei toks lengvas masažas taptų kasdieniu ritualu.

– Teko girdėti, kad moterys užsišaldo ledo kubelių ir naudoja juos veido ir kaklo odos procedūroms. Ar tai veikia?

– Žinoma. Galite pavedžioti kaklo, veido odą iš anksto pasiruoštais ledukais. Galite apipilti tas vietas vėsiu ar šaltu vandeniu – suaktyvinsite kraujotaką, palaikysite odos stangrumą. Kaklui ir dekoltė sričiai rekomenduojami tie patys kremai, serumai ar aliejų mišiniai, kaip ir veidui. Tad, tepdamos kremu veidą, nepamirškite ir kaklo, dekoltė srities. Tas pats pasakytina ir apie kaukes. Lepinate veidą – nepamirškite ir jų, o kaukes tepkite nuo viršaus į apačią.


Leidžiu sau pasilepinti masažu

Vaiva Budraitytė, astrologė

Jaunystėje užtekdavo ir agurkėlius ant akių užsidėti – būdavo gerai. O dabar įpratau naudoti kremus, lankytis pas kosmetologę, darytis masažiukus. O jau kai ten patenki, ne tik veido, bet ir kaklo, krūtinės oda pamaloninama, padrėkinama, kad neatrodytų pavargusi po žiemos. O dar ant mano darbo stalo visuomet stovi deguonies balionėlis, kurio vandeniu (prisotintu deguonies) mėgstu apsipurkšti. Vasarą tai labai gerai veikia būtent kaklo, dekoltė srities odą. Ji neperdžiūva. Ir makiažas lieka nesugadintas. Mankštų pati nedarau. Leidžiu sau kartais (kelis kartus per metus) pasilepinti japonišku masažu kobido, kuris atliekamas su ekologiškais arganų, simondsijų ir kt. eteriniais aliejais. Man jis atrodo labai efektyvus. To nepadarys jokia savarankiška mankšta. Žodžiu, moterys, jei norite mėgautis gražia veido, kaklo oda – turite lepinti ją ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus. Aš geriu visokias detoksikuojančias, valančias odą, organizmą žolelių arbatas. Kiek žinau, tokiam puikiai tinka visi augalėliai, rekomenduojami nuo peršalimo. Pavyzdžiui, pušų pumpurėliai, beržų lapai. Jie ir odą, ir kraują išvalo. Garšvos – magnio šaltinis, valo sąnarius… Jei susinervinote (o tai irgi kenkia odai) – nepulkite ryti tabletės, o geriau pasimėgaukite gudobelių arbata.

Man patinka eksperimentuoti

Renata Norvilė-Voitechovskaja, grupės "La Forza" dainininkė

Naudoju veido kremą, kurį tepu ir ant kaklo, dekoltė srities. Neatskiriu tų dalykų. Naudoju ne tik kremą, bet ir paakių serumą, veido kaukes. Ne taip dažnai, bet pasilepinu. Turiu mėgstamą kosmetiką, bet dažnai tas jos priemones pakaitalioju. Kaip sakoma, ta pati sriuba kartais atsibosta. Man patinka paeksperimentuoti, tarkim, kas pusmetį. Liaudiškomis priemonėmis nesinaudoju – medaus voniose nesimaudau, agurkų ant akių nededu… Tiesa, kartais iš kavos tirščių, medučio, aliejuko pasidarau kūno šveitiklį, jei nerandu jokio namuose. Naudoju, kai į pirtį sodyboje einame. Mankštų, masažų nedarau. Manau, kad jos tikrai neatstos kasdienio pasivaikščiojimo gamtoje. Ir dar… mėgstu rytais apsiprausti veidą šaltu vandeniu, suaktyvinti kraujotaką. Kadangi labai bijau šalčio – po dušu nelendu.

Aš – už saiką

Violeta Baublienė, LRT laidos "Stilius" vedėja

Nelabai aš rūpinuosi savo oda. Kažkada turėjau gerą kosmetologę, bet kas iš to – nespėju iki jos dažnai nulėkti… O jei kartą per metus – kokia iš to nauda? Kai ta korona buvo, išvis tokie dalykai atsidūrė antrame plane. Žiūrėjau tik, kad rankas nuolat valyčiausi ir kremu pasitepčiau, o kaip tas veidas – pateptas ar neteptas – visai nerūpėjo. Taip… Sutinku, kad televizijoje dirbančių veidai labiau kenčia nuo odos sausėjimo. Juk nuolat padengti grimu. Betgi nedirbu Žinių tarnyboje, mano laidų įrašai ne tokie jau ir dažni. Ir mano oda nelabai jautri. Tiesa, ji plona, alergiška, bet kameros ir grimas jos neveikia. Svarbiausia po to gerai nusivalyti, padrėkinti kokiu nors kremu. Ar mane domina kosmetologų patarimai? Bangomis… Žurnalą kokį pavartau kirpykloje laukdama savo eilės ar poliklinikoje pas odontologą. Tiesą sakant, nelabai tikiu tais kosmetikos stebuklais. Vis tiek veikia laikas, atmosfera, maistas. O kuo tu odą tepsi – lietuvišku kremu ar prancūzišku – manau, tas pats. Tiesa, kai buvo užėjusi aliejų mada – tepiau ant veido, kaklo ir juos. Visiškai netiko. Vaikščiodavau kaip su celofaniniu maišeliu ant kūno. Mano genai? Manau, neblogi. Mamai aštuoniasdešimt, o ji atrodo geru dešimtmečiu jaunesnė. Tikiuosi, sulaukusi jos amžiaus, ir aš taip atrodysiu (juokiasi). Na, ką pasakyti reziumuojant? Kad moteris pirmiausia turi prisižiūrėti pati – tiek iš vidaus, tiek iš išorės, o visa kita padarys Dievas, gamta ir tėvai. Mano amžinatilsį teta (vadinu ją daktare nuo Dievo) sakydavo: visur turi būti saikas. Pritariu jai. Aš irgi už saiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Patirtis

Uzdengi bobai veida skuduru ir varai...Bus grazi zmona nuo kaimynu neatsimusi..Kutvela tai liuks...

marina thebault kosel

dar vienas, kuris praeis pro balkoną

Med.

Šita su raudoną nosim ar gali ką mokyti.Pažiūrėk i savo veidą ,kaklą. Yra viena paslaptis, taciau nesakysiu, tegul jūs visas daro baidyklemis Šitos" Masazotuojos" (Gražuolės).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS