Gelbėjimo stotyje – netikėtas svečias | kl.lt

GELBĖJIMO STOTYJE – NETIKĖTAS SVEČIAS

Smiltynėje įsikūrusioje gelbėjimo stotyje antradienį aptiktas ruoniukas. Iš jūros išsiropštęs gyvūnas stoties prieigas pasiekė smėliu.

Stoties darbuotojai nustebo išvydę gyvūną ir juokavo, kad ruoniukas galbūt susiruošė į tame pačiame pastate veikiančią pirtį. Tačiau ši įstaiga lankytojams duris atveria tik penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį.

Stotyje budėjusi moteris pasakojo, kad ji apžiūrėjo ruoniuką ir įsitikino, jog jis nesužeistas.

Gyvūnas atrodė įmitęs, tačiau glostomas nesidavė. Tiesa, moteriškas rūpesti nugalėjo laukinio gyvūno baimę – darbuotoja vandeniu suvilgė ruoniuko akis.

Pajūrio regioninio parko ekologas Erlandas Paplauskis teigė, kad jūros pakrantėje visais metų laikais nuolat randama ruoniukų.

„Pasitaiko sužeistų. Tas faktas, kad ruoniukas slėpėsi prie pastato, leidžia manyti, jog jis veikiausiai ieškojo saugumo. Neretai pasitaiko, kad į paplūdimį išmestus ruoniukus šunų mėgėjai užpjudo keturkojais. Nesakau, kad būtent taip ir nutiko, tai tik versija, hipotezė, bet tokie dalykai iš tiesų vyksta“, – pastebėjo E.Paplauskis.

Dažnai pajūryje aptinkami sužaloti ruoniukai. Spėjama, kad traumas jie patiria mėgindami išsivaduoti iš žvejų tinklų.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki tikino, kad antradienį Smiltynėje dėl gana prasto oro daug žmonių nebuvo.

„Manau, jis čia pasirodė tik todėl, kad aplink nebuvo jokių žmonių. Darbuotoja minėjo, kad sveikas, metro ilgio jauniklis atrodė guvus“, – kalbėjo A.Siakki.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS