Lietuvoje perinčių paukščių kiaušiniai stebina įvairiausiomis spalvomis | kl.lt

LIETUVOJE PERINČIŲ PAUKŠČIŲ KIAUŠINIAI STEBINA ĮVAIRIAUSIOMIS SPALVOMIS

Ventės rago ornitolognės stoties vedėjas Vytautas Jusys savomis akimis yra matęs kone visų Lietuvoje perinčių paukščių kiaušinius. Kaip atrodo ir kokių spalvų bei formų būna dažniausiai sutinkamų paukščių kiaušiniai specialistas įamžino nuotraukose.

Fotografijose užfiksuota 25 rūšių paukščių lizdai. Juose – įvairiausių spalvų kiaušiniai. Kaip pats V.Jusys pažymi, visi kiaušiniai yra natūraliai gamtos marginti.

Nuotraukose puikuojasi paprastojo varnėno lizdas. Užfiksuoti ir didžiosios anties kiaušiniai. Toliau yra pievinio kalviuko kiaušinių dėtis.

Ketvirtoje nuotraukoje – paprastojo čivylio kiaušiniai. Nuotraukoje užfiksuotas ir raudongalvės sniegenos lizdelis. Šeštu numeriu ornitologas pažymėjo upinio kirliko kiaušinius. Toliau matyti juodosios žuvėdros lizdas.

Tarp nuotraukų ir nendrinės startos dėtis. Devintuoju numeriu V. Jusys įamžino margasparnės musinukės lizdą. Dešimtojoje nuotraukoje – perkūno oželio kiaušiniai. Toliau matyti pilkosios gervės lizdas. 

Dvyliktojoje nuotraukoje užfiksuotas paprastosios tošinukės lizdas. Šalia matyti strazdo giesmininko perimi kiaušiniai. Toliau puikuojasi plėšriosios medšarkės lizdas.

O penkioliktuoju numeriu pažymėtas rudagalvio kiro lizdas. Toliau matyti rytinės lakštingalos dėtis. Šalia esanti nuotraukoje fiksuoja didžiosios zylės lizdą. Didysis kormoranas deda baltos spalvos.

Šalia matyti paprastojo erškėtžvirblio lizdas. Į nuotraukų kolekciją pateko ir rudosios devynbalsės lizdas. Toliau matyti paprastosios pempės kiaušiniai. Juodojo strazdo lizdas pažymėtas 22 numeriu. Šalia jo yra raudonkojo tuliko lizdo nuotrauka. Paskutiniuose kadruose matyti dirvinio vieversio ir juodagalvės devynbalsės lizdai.

GALERIJA

  • Lietuvoje perinčių paukščių kiaušiniai stebina įvairiausiomis spalvomis
  • Lietuvoje perinčių paukščių kiaušiniai stebina įvairiausiomis spalvomis
  • Lietuvoje perinčių paukščių kiaušiniai stebina įvairiausiomis spalvomis
  • Lietuvoje perinčių paukščių kiaušiniai stebina įvairiausiomis spalvomis
V. ir K. Jusių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

linas.viltrakis@gmail.com

Asta Aleksėjūnaitė - ar žinai kuo skiriasi žurnalistas nuo gero žurnalisto? pasakysiu - pirmas įmeta nuotrauką (įvairių paukščių kiaušinių) antras nepatingi ir surašo kuris kiaušinis kurio paukščio

Aurimas

Labai gražu. Tik 10 ir 23 nuotraukos (po nuotraukomis) rašoma, kad tai raudonkojo tuniko, o straipsnyje 10 nuotrauka perkūno oželio. Kaip yra ištikrûjû.

AIRNA

Kokį grožį sukūrė gamta. Ačiū V. Jusiui už šias nuotraukas, kuriomis suteikė galimybę pamatyti tai, ko pats gal niekada ir nepamatytum ir negalėtum tokiu grožiu pasidžiaugti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS