Ornitologai užfiksavo apuokų perimvietę | kl.lt

ORNITOLOGAI UŽFIKSAVO APUOKŲ PERIMVIETĘ

Nemuno deltos regioniniame parke ornitologai stebėjo didžiųjų apuokų jauniklių gyvenimą. Specialistai apžiūrėjo šiuo metu lizdus jau palikusius mažylius.

Tokiu metų laiku paūgėję apuokiukai kūlversčiais ritasi iš medžio šakose esančių lizdų, o tolimesnį savo brandos laikotarpį jie praleidžia ant žemės.

Kauniečiai ornitologai Saulius Rumbutis ir Deivis Dementavičius dar prieš trejetą metų pamario miškuose buvo aptikę vienintelę nykstančio didžiojo apuoko perimvietę. Šiuo metu ornitologams žinomos keturios perėjimo vietos.

Po vienu iš medžių vyrai aptiko du neseniai lizdą palikusius jauniklius. Pūkuotus sparnuočius kol kas prižiūri tėvai.

Netoliese užfiksavę kranklio sparną, ornitologai įsitikino, kad apuokiukais tėvai uoliai rūpinasi. Dažniausiai už save smulkesnius paukščius apuokai medžioja naktį.

„Šie paukščiai, kaip ir kiti pelėdinių rūšiai priklausantys sparnuočiai, savo lizdų nesuka, o naudojasi kitų sukrautais, dažniausiai – erelių“, – sakė ornitologai.

Jiems tinka apleisti ar užgrobti kitų stambiųjų paukščių lizdai. Šį kartą apuokų pora įsikūrė mažojo erelio rėksnio porai skirtame lizde. Ornitologai prieš keletą metų vykdė projektą, siekdami išsaugoti šių erelių populiaciją.

Dar vieną naują didžiųjų apuokų perimvietę, jau ketvirtąją iš eilės, jie neseniai aptiko ne medyje, o Minijos slėnyje.

GALERIJA

  • Ornitologai užfiksavo apuokų perimvietę
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

.

ko jūs juos gąsdinate,ar ne per didelis visų paukštelių "gaudymas" ,žymėjimas ir visa kita .???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS