Šių metų spalis – šilčiausias šiauriniame pusrutulyje nuo duomenų rinkimo pradžios | kl.lt

ŠIŲ METŲ SPALIS – ŠILČIAUSIAS ŠIAURINIAME PUSRUTULYJE NUO DUOMENŲ RINKIMO PRADŽIOS

Praėjęs mėnuo buvo šilčiausias spalis šiauriniame pusrutulyje nuo duomenų rinkimo pradžios 1880 metais, rodo JAV klimato agentūros NOAA matavimai.

Vidutinė žemės paviršiaus temperatūra šiauriniame pusrutulyje 0,11 laipsnio Celsijaus viršijo 2019 metų spalį fiksuotą temperatūrą, pirmadienį teigė NOAA. Pastarasis mėnuo iki šiol laikytas rekordiniu.

Anot NOAA, pasauliniu mastu praėjęs mėnuo buvo ketvirtas šilčiausias kada nors fiksuotas spalis. Vidutinė temperatūra ant žemės ir vandenynų paviršiaus buvo 0,89 laipsnio Celsijaus didesnė už XX a. 14 laipsnių Celsijaus vidurkį. Pasauliniu mastu buvo šiltesni tik 2015 metai, 2018 metai ir 2019 metai.

Esama 99 proc. tikimybės, kad 2021-ieji bus vieni iš dešimties šilčiausių metų nuo duomenų rinkimo pradžios, pridūrė NOAA.

Spalio pabaigoje Pasaulio meteorologijos organizacija (WMO) paskelbė, kad, remiantis preliminariais matavimais, 2021-ieji veikiausiai nebuvo tokie pat šilti, kaip pastarieji treji metai, tačiau nepakito ilgalaikė reikšmingo šiltėjimo tendencija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nesiderina

Energijos gamintojams atrodo kiek kitaip. Reikėjo daugiau energijos nei prieš metus :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS