Uostamiestyje ligonius džiugina hortenzijos | kl.lt

UOSTAMIESTYJE LIGONIUS DŽIUGINA HORTENZIJOS

Klaipėdos jūrininkų ligoninės kiemą puošiantys vešlūs ir gausiu rožiniu žiedynu pasidabinę hortenzijų krūmai ne tik teikia atgaivą įstaigos pacientams, bet ir traukia artimųjų aplankyti atvykusių miestiečių akis.

Įstaigos atstovai tikina, kad prie įspūdingų krūmynų pakvėpuoti grynu oru bei paklausyti čia čiurlenančio fontano ateina besigydantieji. Abejingų hortenzijos nepalieka ir pro šalį skubančių sveikųjų. Ne vienas žmogus stebisi žiedų gausa ir prie išpuoselėtų augalų sustoja įsiamžinti fotografijai.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės ūkvedė Irena Zubienė pripažino, kad toks įstaigos kieme apsilankančių žmonių dėmesys malonus širdžiai.

"Ne vienas klaipėdietis teiraujasi, kokias stebuklingas priemones naudojame, kad ligoninės hortenzijos tokios vešlios, aukštos ir žydi taip gausiai. Daugelis apgailestauja, kad jų kiemuose pasodinti krūmai nė iš tolo neatrodo tokie gražūs – neretai neauga ir nežydi – ir prašo priežiūros patarimų", – kalbėjo I.Zubienė.

Ūkvedė patikino, kad jokie išskirtiniai metodai nėra naudojami. Anot jos, svarbiausia – tinkamos trąšos, nuoširdus dėmesys augalams ir meilė.

"Hortenzijos – mažai šalčiui atsparūs augalai, todėl šaltuoju sezonu jas prižiūrime itin atidžiai. Ypač krūmus saugome nuo pavojingų pavasarinių šalčių, kurie pakerta žiedus. Su didžiuliu rūpesčiu ligoninės augaliją prižiūrinčios darbuotojos krūmus ir laisto, tręšia bei ravi. Jei gėlę myli, ji žmogui duos viską", – kalbėjo I.Zubienė, pridurdama, kad šie įspūdingi hortenzijų krūmai veši jau daugiau nei 15 metų.

Jau liepos pradžioje sukrovusios daugybę žiedų, hortenzijos ligoninės lankytojus džiugins iki rudens. Tada augalai pradės keisti spalvą – jų rožiniai žiedai virs žaliais.

"Visa ligoninės aplinka – išpuoselėta ir kvepianti gėlių aromatais. Tikiu, kad čia besigydantys žmonės šiek tiek sveikesni tampa vos pasivaikščioję tarp augalų. Dėmesys bei komplimentai paglosto širdį ir visiems Klaipėdos jūrininkų ligoninės darbuotojams", – kalbėjo ūkvedė.

GALERIJA

  • Uostamiestyje ligonius džiugina hortenzijos
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

barbora

krumai nuostabus, o ponia ukvede

tai

Taip, krūmai išties yra nuostabūs !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS