Mirė vienas iš elektroninio kišeninio skaičiuotuvo kūrėjų J. Merrymanas | kl.lt

MIRĖ VIENAS IŠ ELEKTRONINIO KIŠENINIO SKAIČIUOTUVO KŪRĖJŲ J. MERRYMANAS

Eidamas 87-uosius metus, Jungtinėse Valstijose mirė vienas iš elektroninio kišeninio skaičiuotuvo kūrėjų Jerry`is Merrymanas. Tai trečiadienį pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi išradėjo podukra Kim Ikovic.

Pasak jos, J. Merrymanas buvo nugabentas į kliniką Dalase dėl komplikacijų, kilusių jam implantavus širdies stimuliatorių, ir mirė vasario 27 d. Mirties priežastis - ūmus širdies ir inkstų nepakankamumas.

1965 metais J. Merrymanas su dar dviem išradėjais – būsimuoju Nobelio premijos laureatu Jacku Kilby`iu (2000 metų Nobelio fizikos premija už integralinės schemos sukūrimą 1958 metais) ir Jamesu Van Tasselu pradėjo kurti elektroninį skaičiuotuvą, kuris, pagal jų planus, „turėjo būti ne didesnis už knygą“. 1967 metais darbas buvo baigtas, ir jie pateikė paraišką patentui gauti. Jų sukurta skaičiavimo mašina galėjo sudėti, atimti, dauginti ir dalyti, ji svėrė apie 1300 gramų.

Nuo 1963 metų iki išėjimo į pensiją 1994 metais J. Merrymanas dirbo kompanijoje „Texas Instruments“, kuri prisidėjo prie pirmojo kišeninio skaičiuotuvo gamybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS