Nauja TKS įgula užbaigė karantino periodą dėl koronavirusinės infekcijos | kl.lt

NAUJA TKS ĮGULA UŽBAIGĖ KARANTINO PERIODĄ DĖL KORONAVIRUSINĖS INFEKCIJOS

Į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) atskridusi erdvėlaivio „Sojuz MS-16“ įgula užbaigė karantino periodą dėl koronavirusinės infekcijos, antradienį pranešė Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas.

„Sojuz MS-16“ įgula TKS užbaigė COVID-19 inkubacinį periodą, jaučiasi normaliai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. Rogozinas.

Transportinis pilotuojamas erdvėlaivis „Sojuz MS-16“, kuriuo atskrido dviejų rusų ir amerikiečio įgula, su TKS automatiškai susijungė balandžio 9-ąją.

Pagal skrydžio programą „Roskosmos“ kosmonautai Anatolijus Ivanišinas (vadas) ir Ivanas Vagneris, taip pat NASA astronautas Chrisas Cassidy (Krisas Kesidis) kosmose išbus 196 paras. Jų sugrįžimas į Žemę suplanuotas spalio mėnesį.

TKS jie pakeitė rusų kosmonautą Olegą Skripočką ir amerikiečių astronautus Andrew Morganą (Endrių Morganą) bei Jessicą Meir (Džesiką Meir).

Pasirengimas startui dėl koronaviruso pandemijos vyko sustiprinto saugumo sąlygomis. Kosmonautai ir astronautai buvo praktiškai visiškai izoliuoti nuo kitų žmonių, o tie antžeminių tarnybų darbuotojai, kuriems buvo leidžiama su jais dirbti, buvo nuolat tikrinami. „Sojuz MS-16“ įgula į kosmosą išskrido be tradicinių giminaičių ir draugų palydų – jie nebuvo įleisti į kosmodromą.

Ch. Cassidy spaudos konferencijoje prieš skrydį sakė esąs įsitikinęs, kad naujoji įgula nenuveš koronavirusinės infekcijos į TKS.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS