Barščiai su grybais

Barščiai su grybais

2014-02-19 11:15 klaipeda.diena.lt inf.
Barščiai su grybais
Barščiai su grybais / Shutterstock nuotr.

Ingredientai

200 g. šviežių arba 30 g. džiovintų baravykų
1 šaukštas sviesto
1 svogūnas
truputis saliero ar petražolės
2 nedideli burokėliai (400 g.)
4 bulvės, druskos
1 – 2 litrai sultinio
1 šaukštelis miltų
1 – 2 šaukštai grietinės
2 – 3 šaukštai žalumynų
(1 šaukštas pomidorų tyrės, acto).

Gaminimas

Paruoštus grybus ir susmulkintas prieskonines daržoves ištroškinti svieste. Jei dedama pomidorų tyrės – ji troškinama kartu. Virtus burokėlius sutarkuoti arba supjaustyti šiaudeliais. Pailgais gabalėliais supjaustytas bulves išvirti sultinyje, sudėti kitus produktus (miltus sumaišyti su trupučiu šalto skysčio) ir viską virti dar 10 minučių.