Receptai
-
Išeitis skubantiems: makaronai – ne tik greitiems, bet ir maistingiems pietums
Dažnai į darbo ir namų ruošos rutiną įsisukę žmonės savo sveikatą palieka trečioje vietoje, tad ir jų dienotvarkėje lieka vis maži...
V. Klopova: gaminant ir mėgaujantis negali nepavykti
Tinklaraščio "Gaminame ir mėgaujamės" autorė Viktorija Klopova savo siūlomais patiekalais siekia paįvairinti kasdienį stalą. ...
Z. Čeponytė: karantinas aptramdė maisto švaistūnus (receptai)
Dažnai prisiperkate daugiau maisto, nei reikia? Vakarienės likučius išmetate? Vis pamirštate laiku suvartoti šaldytuve pasisl...
Kai norisi skaniai, bet paprastai: orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliai
Nors kiaulienos šonkauliai atrodo neatsiejami nuo dūmo kvapo ir kepimo grilyje, tačiau šaltuoju metų laiku jį kurti prisiverčia ne ...
Varškėčių receptų idėjos: kaip papuošti stalą bei nudžiuginti gomurį
Bėgant metams varškėčiai neužleidžia savo pozicijų ant lietuvių stalo bei iki šiol yra itin mėgstami ne tik vaikų, bet ir suaug...
Užgavėnių tradicijas prisiminkite namuose: ką patiekti, kad metai būtų sotūs ir laimingi?
Jau nuo seno Užgavėnės Lietuvoje buvo pripažįstamos kaip viena linksmiausių žiemos švenčių. Persirengėlių eitynės, gausios vai&scar...
I. Bagūnė: kiekviena virtuvėje besisukanti šeimininkė gali tai daryti princesiškai 5
Kiekviena virtuvėje besisukanti šeimininkė gali tai daryti princesiškai ir be streso – įsitikinusi maisto tinklaraščio ...
Savaitgalio delikatesas – traškios stintos ir bananų pyragaičiai
Paprastai vasario mėnesį žuvies mėgėjai suplūsta į Palangą ragauti įvairiai paruoštų stintų. Šiemet to padaryti nepavyks, ta...
Valentino diena virtuvės naujokams: paprasti receptai, kuriais nustebinsite mylimąjį
Įvairios staigmenos – svarbi vasario 14-osios dalis, kai didžioji pasaulio dalis švenčia meilės dieną. Visgi šiemet įsimyl...
Šv. Valentino dienos pietums – keptas aštuonkojis su krevečių padažu
Meilės diena – ypatinga, kai rodome dėmesį ir lepiname savo mylimiausius. Gardūs pietūs – puikus būdas ne tik nustebinti antrąją p...
Rauginti kopūstai – net ir šokoladinio torto slaptasis ingredientas (trys receptai)
Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be raugintų kopūstų ir iš jų gaminamų patiekalų. Maloniai rūgšti raugintų kopūst...
Projektas „Tapk auGalingas“: veganiškas Bolonijos padažas 1
Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyt...
E. Dukauskaitė: maistas skanus tiek, kiek į jį įdedi meilės (receptai) 1
Nuo mažens maistu ir jo gamyba besidominti Emilija Dukauskaitė – tinklaraščio "Minimali virtuvė" autorė. Merginai ma...
Šefas iš Šri Lankos silkę pavertė aukščiausio lygio restorano patiekalu (receptas)
Silkė – vienas tradicinių lietuviškų patiekalų, karaliaujantis ant kiekvieno šventinio stalo. Iš Šri Lankos kil...
Humusas vis populiarėja: kaip jį pasigaminti namuose 2
Pasaulyje yra restoranų, kurie į savo meniu įtraukę tik humuso patiekalus. Jis net turi savo dieną, kuri nuo 2012 m. yra švenčiama gegu...
Vieno puodo vakarienė: netradiciniai ir skoniais turtingi troškiniai
Rūpesčių namuose šiandien apstu: turime dirbti, tvarkyti buitį, pasirūpinti šeima, o dėl tokio intensyvaus gyvenimo maisto ruo&sca...
Virtuvės šefas L. Čeprackas: turiu taikytis prie naujos realybės (receptas) 1
„Kaip ir kiekvienas – sėdžiu užsidaręs ir mėginu sustorėti“, – humoro jausmo nepraranda virtuvės šefas, restoran...
Per karantiną kavos gėrimo ritualai namuose tapo dažnesni (trys receptai) 1
Per karantiną didelė dalis kavos gėrimo kultūros persikėlė į namus. Kavą pardavinėjantys prekybininkai spėja, kad daugelio lietuvių namuose...
Per karantiną lietuviai užkūrė ugnį kepsninėse: tautiečiai noriai išbando naujus patiekalus
Praėję metai, kurių dalį praleidome karantine, atnešė nemažai atradimų lietuviškam skoniui. ...
Savaitgalio pietums – traškios vištienos blauzdelės ir pistacijų skanėstas
Ką tokio pagaminti, kad nustebintumėte net patys save? ...
Savaitgalio rankdarbiai virtuvėje – granola: kaip pagaminti, su kuo valgyti?
Artėjant savaitgaliui mintys sukasi ne tik apie tai, kaip praleisime laisvadienius, bet ir kuo palepinsime save bei artimuosius. Juk savaitgaliais da...
Naudos – iki soties: trys idėjos, kaip pasigaminti energijos bei sveikatos užtaisu vadinamą sultinį
Sveiki, nekaloringi, maistingi, naudingi sveikatai. Vertingųjų sultinių savybių sąrašą galima būtų tęsti ir tęsti: ne veltui š...
Projekto „Tapk auGalingas“ iššūkis: avinžirnių užkandis 5
Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyt...
Apie eksperimentus virtuvėje: svarbiausia – teigiamos emocijos ir kartu praleistas laikas
Maisto gaminimo ir eksperimentų virtuvėje mėgėjus leistis į kulinarines keliones internete kviečia tinklaraštis keistu pavadinimu –...
Garsių šefų receptai: vakarienė šeimai už 5 eurus
Dažnai maisto gamyba tampa nemažu iššūkiu, nes reikia nuolat galvoti – ką pagaminti, kaip skaniai pagaminti, o ir finansinis a...
Karantinas įkvėpė kulinarines keliones po pasaulį: šeima negamina identiško patiekalo 6
Tinklaraštininkų Dovilės ir Manto Bajalių šeima dar pirmojo karantino metu visus, besidominčius maisto gamyba, pakvietė į virtuali...
Gardžios sumuštinių interpretacijos kiekvieno skoniui: su šaltiena, faršu ar krevetėmis 2
Šį kartą TV3 laida „La maistas“ skirta itin dažnam ir populiariam patiekalui – sumuštiniui. Tačiau, kaip visada, l...
Naujas supermaistas – iš jūros gelmių, bet receptai – žemiškai paprasti 3
Produktai su jūros dumbliais Lietuvoje tampa jau ne egzotika, o kasdieniu pirkėjų pasirinkimu. Stiprėjant sveikos gyvensenos ir mitybos tendencijo...
Patiekalai iš kirvio koto per karantiną suartino žmones 2
Apie maisto gaminimą Vytautas Palavinskas, menininkės Nomedos Marčėnaitės draugas, galėtų kalbėti ilgai. Kaip ir apie kitą savo hobį –...
Natūralūs, sveiki ir gardūs mišiniai, kurie padės stiprinti imuninę sistemą 1
Šią žiemą rūpintis organizmo apsauga nuo peršalimo ligas sukeliančių virusų – ypač aktualu. ...