Desertas Džeimsui Bondui

Desertas Džeimsui Bondui

2010-01-09 23:59
Proga: R.Bolgovas desertą su šaltalankiais sukūrė specialiai UNICEF vakarienei.
Proga: R.Bolgovas desertą su šaltalankiais sukūrė specialiai UNICEF vakarienei. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Vienas žinomiausių Lietuvos kulinarų, "Auksinio peilio" savininkas Ruslanas Bolgovas siūlo išmėginti ypatingą desertą, kuriuo vaišinsis ir legendinis Džeimso Bondo vaidmens atlikėjas Rogeris Moore'as.

Sausio pabaigoje Vilniuje vyks UNICEF labdaros projekto renginiai, skirti pasaulio vaikams. Vienas jų – ypatinga labdaros vakarienė, kurioje dalyvaus ir geros valios ambasadorius seras R.Moore'as. Virtuvės šefas R.Bolgovas, kurdamas valgiaraštį šiam vakarui, svarstė paruošti desertą su braškėmis, tačiau sužinojo, kad garsusis svečias jų nevalgo.

Tačiau, kaip sakoma, nėra to bloga, kas neišeitų į gera. Vietoj braškinio deserto sukūręs lengvą, gaivų skanumyną su šaltalankiais, R.Bolgovas pats buvo nustebintas pavykusiu rezultatu. Tuo labiau kad užsienio virtuvėse šaltalankiai dabar – naujausias mados klyksmas. "Suderinome itališką varškę ir lietuviškus ekologiškus šaltalankius. Išėjo originaliau ir prabangiau", – šypsojosi kulinaras.

Pamėginkite pasigaminti šį desertą ir jūs.

Rikotos desertas su šaltalankių žele (20 porc.)

Rikotos sluoksniui reikės

300 g grietinėlės, 200 g rikotos, 8 g želatinos, 200 g cukraus pudros, 1 vanilės lazdelės.

Biskvitui: 5 kiaušinių, 200 g miltų, cukraus.

Želei: natūralių šaltalankių sulčių, vandens, želatinos.

Kaip pasigaminti

Rikotą sumaišykite su cukraus pudra. Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite su šiek tiek grietinėlės. Atskirai išplakite likusią dalį grietinėlės ir sumaišykite su visa mase.

Biskvitui atskirkite trynį nuo baltymo. Į trynius supilkite cukrų ir gerai išmaišykite, tuomet suberkite miltus ir viską išplakite. Atskirai išplaktus baltymus sumaišykite su trynių mase. Biskvitą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 12–15 minučių.

Želei jums reikės natūralių šaltalankių sulčių. Jas sumaišykite su vandeniu ir jame ištirpintu cukrumi, tuomet sudėkite ištirpintą želatiną.

Į formelę sluoksniais sudėkite biskvitą, želę ir paruoštą rikotos masę. Desertą 3 valandas šaldykite šaldytuve. Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų