Gardūs cukinijų patiekalai išradingai šeimininkei (receptai) | kl.lt

GARDŪS CUKINIJŲ PATIEKALAI IŠRADINGAI ŠEIMININKEI (RECEPTAI)

  • 0

Mažai kalorijų turinčias cukinijas galite valgyti kilogramais! Dėl neutralaus ir malonaus skonio jos puikiai tinka daugeliui patiekalų. Cukinijas galima naudoti salotoms, padažams, įdaryti, virti troškinius, kepti blynus, pyragus, dėti į bulvių plokštainį, gaminti uogienes žiemai, kepti duoną – tai tikra dovana išradingai šeimininkei.

Cukinijų, bulvių ir morkų blyneliai

1 nedidelė cukinija,

1 bulvė,

1 morka,

1 kiaušinis,

3 šaukštai miltų,

1 saujelė smulkintų krapų ir petražolių,

druskos,

pipirų.

Cukiniją, morką ir bulvę atskirai sutarkuokite stambia trintuve. Ant sutarkuotų cukinijų užberkite šiek tiek druskos ir palikite pastovėti. Tuomet stipriai nuspauskite susidariusį skystį. Dubenyje išplakite kiaušinį, sudėkite visas sutarkuotas daržoves, įmaišykite miltus, žalumynus, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol blyneliai gražiai apskrus. Patiekite su kečupu.

Cukinijų ir vištienos kotletukai

1 nedidelė cukinija,

½ vištos krūtinėlės,

2 kiaušiniai,

2 skiltelės česnako,

3 šaukštai kukurūzų miltų,

2 šaukštai majonezo,

1 šaukštas susmulkintų petražolių lapelių,

druskos,

pipirų.

Cukiniją perpjaukite, išimkite sėklas, sutarkuokite burokine tarka. Česnakus susmulkinkite. Cukiniją sumaišykite su susmulkintais česnakais, išplaktais kiaušiniais, majonezu, druska ir pipirais. Vištos krūtinėlę supjaustykite smulkiais gabalėliais, pakepinkite šlakelyje aliejaus, kol gražiai apskrus. Įmaišykite į cukinijų masę. Suberkite miltus, viską gerai išmaišykite. Drėgnomis rankomis formuokite kotletukus ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Cukinijų ir sūrio apkepas

1 nedidelė cukinija,

100 g fermentinio sūrio,

1/2 stiklinės pieno,

4 kiaušiniai,

3 šaukštai miltų,

1 šaukštelis sviesto,

druskos,

pipirų.

Cukiniją nuplaukite, dalį supjaustykite riekelėmis ir palikite uždėti ant viršaus, o kitą dalį sutarkuokite stambiai. Sūrį sutarkuokite stambiai, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite druską, pipirus ir išmaišykite. Sudėkite tarkuotas cukinijas. Išmaišykite. Suberkite miltus ir vėl gerai išmaišykite. Masę supilkite į formą, ant viršaus išdėliokite cukinijų griežinėlius ir kepkite iki 200 C įkatintoje orkaitėje 25–30 min.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su cukinijomis

1 cukinija,

2 dideli bemielės sluoksniuotos tešlos lakštai,

4 česnako skiltelės,

1 citrinos skiltelė,

4 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio,

druskos,

pipirų,

1 kiaušinis.

Labai plonomis riekelėmis supjaustykite cukiniją. Apibarstykite druska ir palikite pastovėti. Po pusvalandžio gerai nuspauskite vandens perteklių, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite vieną atšildytą sluoksniuotos tešlos lakštą. Palikdami nuo kraštų po kelis cm, išdėliokite cukinijas, suberkite plonomis riekelėmis supjaustytus česnakus, užbarstykite pipirų. Išspauskite citrinų sulčių, apšlakstykite jomis pyrago paviršių. Apibarstykite cukinijas tarkuotu sūriu. Kitą atšildytos tešlos lakštą supjaustykite kelių cm juostelėmis, jas išdėliokite ant pyrago kraštų. Aptepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę, kepkite 25–30 min.

Cukinijų duonelė

1 cukinija,

3 kiaušiniai,

5 šaukštai aliejaus,

100 g fermentinio sūrio,

2 stiklinės miltų,

1 šaukštelis kepimo miltelių,

druskos,

pipirų,

1 šaukštelis prieskoninių žolelių.

Nulupkite cukiniją, jei yra, išvalykite sėklas, sutarkuokite ir nusunkite. Kiaušinius išplakite su aliejumi, suberkite sutarkuotą sūrį. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais. Suberkite mišinį į kiaušinių ir aliejaus plakinį, išmaišykite. Sukrėskite tarkuotą cukiniją, suberkite prieskonines žoleles ir dar kartą išmaišykite. Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą kekso formą (jei reikia, išklokite kepimo popieriumi), kepkite iki 170 C įkaitintoje orkaitėje 50–60 min.

Voveraitėmis įdarytos cukinijos

1 cukinija,

100 g svieste keptų voveraičių,

100 g fermentinio sūrio,

½ stiklinės natūralaus jogurto,

krapų,

petražolių,

druskos,

pipirų.

Cukiniją perpjaukite pusiau, išskobkite minkštimą. Svieste apkepintas voveraites supjaustykite. Sūrį sutarkuokite stambiai. Supjaustykite žalumynus, sumaišykite su grybais (šiek tiek palikite papuošti) ir mažesniąja dalimi sūrio. Pagal skonį užberkite druskos ir pipirų. Cukinijos puseles pripildykite įdaro, ant viršaus užpilkite natūralaus jogurto ir kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 20–25 min. Kai cukinija bus beveik iškepusi, pabarstykite viršų likusiu sūriu ir dar kepkite 10–15 min., kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus. Papuoškite žalumynais.

GALERIJA

  • Gardūs cukinijų patiekalai išradingai šeimininkei <span style=color:red;>(receptai)</span>
  • Gardūs cukinijų patiekalai išradingai šeimininkei <span style=color:red;>(receptai)</span>
  • Gardūs cukinijų patiekalai išradingai šeimininkei <span style=color:red;>(receptai)</span>
123rf.com nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS