Gardžiam savaitgaliui – sumuštinis su vištiena ir avietinis pistacijų tortas | kl.lt

GARDŽIAM SAVAITGALIUI – SUMUŠTINIS SU VIŠTIENA IR AVIETINIS PISTACIJŲ TORTAS

  • 0

Šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu Gardu“ charizmatiškasis Gian Luca gamins tai, ko įprastai negamina, tačiau labai mėgsta valgyti – sumuštinį. Tačiau tai tikrai nebus įprastas ir nuobodus sumuštinis, o įmantrus, gausus nuostabių skonių itališkas panini su vištiena. Kaip juokauja Luca su Ali, tokį suvalgius ryte, pietų nebesinorės. Beje, panini tikrai tinkamas ne tik pusryčiams, tačiau yra puikus pasirinkimas ir sotiems pietums bei vakarienei.

Profesionalus konditeris Ali tradiciškai kvies prisijungti prie linksmosios dalies ir pasigaminti avietinį tortą su pistacijų kremu. O Gian Luca kėsinsis suvalgyti pistacijų pastą – tai yra vienas mėgstamiausių jo konditerinių ingredientų. Šis tortas ne tik nepaliks abejingų, tačiau ir primins šiltas dienas, kuomet sodai kvepia avietėmis.

Daug linksmų ir rimtų patarimų bei ypatinga staigmena žiūrovams jau šį šeštadienį 9 val. „Gardu Gardu“ per TV3.

Panini sumuštinis su vištiena

Jums reikės: 

– 1 vištienos krūtinėlės;

– 2 šalotinių svogūnų;

– 1 raudonojo svogūno;

– 2 skiltelių česnako;

– 3-4 lapinių kopūstų lapų;

– 1 citrinos;

– sviesto;

– rūkytos paprikos miltelių;

– rudojo cukraus;

– pankolio sėklų;

– raudonojo vyno;

– balzaminio acto;

– alyvuogių aliejaus;

– ciabatta duonos;

– majonezo.

Gaminimas:

svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, česnakus skiltelėmis ir apkepinti įkaitintoje keptuvėje su pankolio sėklomis ir sviestu. Įberti du žiupsnius rudojo cukraus. Jei reikia, įdėti dar šiek tiek sviesto. Kepti, kol karamelizuosis. Suberti smulkintą lapinį kopūstą ir dar šiek tiek pakepti. Pagardinti druska ir pipirais. Išimti į dubenį. Vištienos krūtinėlę supjaustyti juostelėmis ir kepti toje pačioje keptuvėje, įdėjus dar sviesto. Kepant užpilti vištienos prieskonių, du žiupsnelius rūkytos paprikos, druskos, pipirų. Pagardinti šlakeliu vyno bei balzaminiu actu ir palikti, kol iškeps.

Atpjauti ciabatta duonos kraštines dalis (kad dydis butų, kaip sumuštinio). Įpjauti išilgai, tačiau neįpjaunant plutelės. Duoną išskleisti, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje grilio režimu, kol apskrus. Ant vienos duonos riekelės dėti daržoves, vištieną ir ant kitos riekelės – majonezo. Riekelę užverti ir galima ragauti.

Avietinis tortas su pistacijų kremu

Biskvitui reikės:

– 40 g migdolų riešutų;

– 40 g lazdyno riešutų;

– 1 šaukšto miltų;

– 70 g cukraus pudros;

– 2 šaukštų cukraus;

– 4 kiaušinių baltymų.

Kremui reikės:

– 100 g cukraus;

– 100 g vandens;

– 5 kiaušinių trynių;

– 240 g sviesto;

– 50 g pistacijų pastos.

Užbaigimui reikės:

– 300 g aviečių;

– cukraus pudros.

Gaminimas:

riešutus sumalti iki smulkios frakcijos. Malant įdėti miltus ir cukraus pudrą. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir permaišyti su biriais ingredientais. Masę maišyti iki vientisos, blizgios masės. Ją dalyti pusiau ir dėti į dvi kepimo formas, kad gautųsi du biskvitai. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje keptuvėje 12-15 min.

Sumaišyti vandenį su cukrumi ir užvirti iki 118 laipsnių (kol masė tampa klampi). Kiaušinių trynius plakti ir tuo pačiu metu po truputį pilti karštą cukraus sirupą. Išplakti iki standžių putų. Sviestą ir pistacijų pastą išplakti iki purios masės ir plakant šluotele sujungti su baltymų pase. Dalį aviečių perpjauti pusiau ir perpjauta puse į išorę sudėlioti ant biskvito krašto (iš formos neištraukti). Kitą dalį pilnų aviečių sudėlioti ant viso biskvito. Konditeriniu maišeliu užpilti visą kremą, kad padengtų uogas. Uždėti antrą biskvitą. Palikti šaldytuve, kol sustings. Torto viršų papuošti cukraus pudra.

GALERIJA

  • Gardžiam savaitgaliui – sumuštinis su vištiena ir avietinis pistacijų tortas
Laidos kūrėjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS