Jaunojo kulinaro pasiūlytas bulvių kroketų receptas Pereiti į pagrindinį turinį

Jaunojo kulinaro pasiūlytas bulvių kroketų receptas

2013-04-25 15:04
Jaunojo kulinaro pasiūlytas bulvių kroketų receptas
Jaunojo kulinaro pasiūlytas bulvių kroketų receptas / Pauliaus Strasevičiaus asmeninio archyvo nuotr.

Portalo kaunodiena.lt skaitytojas ir būsimasis kulinaras Paulius Strasevičius portalo skaitytojams siūlo pasigaminti bulvių kroketų. „Nors tai labai paprastas receptas, šį patiekalą Lietuvoje gamina retas. Tai užima šiek tiek laiko, bet juos gaminti verta ne tik prie mėsos patiekalų. Aš juos valgau ir su grybų padažu“, - savo pirmąjį receptą portalui pristatė kulinarijos subtilybių besimokantis vaikinas.

Šešiems bulvių kroketams prireiks:

7-8 didelių bulvių;

džiūvėsėlių;

aliejaus;

šiek tiek druskos, pipirų;

20g sviesto ;

150 g fermentinio sūrio;

pieno (bulvių košei);

vieno kiaušinio;

Pirmiausiai nuplauname ir išverdame bulves. Kai bulvės išvirs, iš jų padarykite bulvių košę, ipilkite pieno, įdėkite sviesto,  įberkite šiek tiek durskos ir pradėkite pagrindinį darbą! Palikite bulvių košę apie 20 min. ataušti. Kai bulvių košė atauš, iš jų suformuokite apvalius kroketus. Norimą dydį galite pasirinkti patys.

Tuomet sutarkuokite sūrį ir tarkiu pripildykite kroketus. Užkaitinkite aliejų. Kol aliejus įkais, išplakite kiaušinį ir kroketus apvoliokite plakinyje, po to ir džiūvėsėliuose. Kepkite tol, kol gražiai pagels. Šie bulvių kroketai puikiai tinka patiekti su mėsos patiekalais, daržovėmis.

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų