Laukiant Kalėdų – puodelis gliogo

Laukiant Kalėdų – puodelis gliogo

2009-12-05 23:59
Jauku: ramiam vakarui idealiai tiks puodelis karšto gėrimo.
Jauku: ramiam vakarui idealiai tiks puodelis karšto gėrimo. / "Shutterstock" nuotr.

Skandinavijos šalyse laukdami artėjančių švenčių vakarais žmonės dažnai mėgaujasi puodeliu gliogo – tradicinio karšto vyno gėrimo.

Kai miestai pasipuošia Kalėdų eglutėmis, pagrindinėse aikštėse mielas smulkmenas ima siūlyti prekiautojai, o didžiausiu skandinavų rūpesčiu tampa išrinkti Kalėdų dovanas, tokiomis dienomis grįžę namo skandinavai ruošia savo namiškiams tradicinį gėrimą gliogą. Suruoškite malonų vakarą savo artimiesiems ir jūs.

Reikės

Butelio raudonojo vyno, 2–3 šaukštų maderos (jei neturite, nebūtina), pusės puodelio cukraus, trečdalio puodelio razinų, 1–2 cinamono lazdelių, 5–6 gvazdikėlių, apelsino žievelės, ketvirtadalio puodelio susmulkintų migdolų, ketvirtadalio puodelio degtinės (nebūtinai).

Kaip pasigaminti

Dideliame virdulyje arba puode sumaišykite visas sudedamąsias dalis, išskyrus degtinę. Lėtai kaitinkite ant silpnos ugnies, kol gėrimas pradės garuoti. Pamaišykite ir paragaukite šaukštą gėrimo, jei trūksta kurios nors sudedamosios dalies skonio, įdėkite dar. Svarbiausia, stebėkite, kad gėrimas nepradėtų virti – laikykite jį tik šiltą. Prieš patiekdami, galite įpilti degtinės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų