Nori – gali atrasti: šalavijo sėklų pudingas su avietėmis | kl.lt

NORI – GALI ATRASTI: ŠALAVIJO SĖKLŲ PUDINGAS SU AVIETĖMIS

  • 1

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas pusryčiams.

Nors toks patiekalas gana lengvas, tačiau svarbus šalavijo (čijos) sėklų ir augalinio pieno santykis, taip pat svarbu iškart maišyti, kad nesušoktų į gumulus. Maišyti ir papildomai pilti pieno greičiausiai teks kelis kartus, nes šalavijo sėklos labai geria skystį.

Jums reikės (1 porcijai):

2 šaukštų šalavijo sėklų

pusės puodelio augalinio pieno

1 šaukšto saldiklio (agavos nektaro arba klevų sirupo)

aviečių ar kitokių uogų (tinka šaldytos)

Kaip gaminti.  Viską sumaišykite, palikite pastovėti ir po kelių minučių dar kartą permaišykite, galima laikyti šaldytuve ir suvartoti per savaitę. Į pusryčių dubenėlį sukrėskite pudingą, ant viršaus pjaustykite banano, pabarstykite aviečių, taip pat galima apibarstyti kakavos pupelėmis arba šokolado gabaliukais.

Skanaus!

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tokie

marmalai dabar jau vadinasi receptai, geriausias receptas tai rtas kuri pats sugalvoji ir pagamini, be patarimu, nes del skonio nesigincijama

SUSIJUSIOS NAUJIENOS