Panakota su vyšnių padažu (receptas) | kl.lt

PANAKOTA SU VYŠNIŲ PADAŽU (RECEPTAS)

Reikės:

• 1 stiklinės pieno,

• 400 ml riebios grietinėlės,

• 20 g želatinos,

• 2 šaukštų cukraus,

• ¼ šaukštelio vanilino ekstrakto,

• cinamono, tarkuotos citrinos žievelės.

 

Į pieną supilkite želatiną ir palikite 5 min. į indą supilkite grietinėlę, suberkite cukrų, vanilę ir cinamoną, citrinos žievelę. Užvirkite ant stiprios ugnies. Sumažinkite ugnį ir virkite maišydami 5 min. supilkite piene išbrinkusią želatiną, kaitinkite nuolat maišydami dar 2-3 min. išgriebkite citrinos žieveles. Į didelį indą su šaltu vandeniu pastatykite indą, į kurį supilkite gautą mišinį ir plakikliu plakite 10-12 min., kol nesutirštės. Po to supilkite į indelius ir pastatykite į šaldytuvą 4 val.

Sušalusią panakotą patiekite su vyšnių padažu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS