Šiandien portalo skaitytoja ir Žolinčių akademijos vadovė Danutė Kunčienė visiems skaitytojams siūlo pasigaminti grikių tortą, kuriam reikės:
700 - 800 g. grikių kruopų
700 - 800 g. džiovintų vaisių (razinų, kriaušių, obuolių, abrikosų)
po šaukštelį cinamono, imbiero, gvazdikėlių
stiklinė bruknių arba spanguolių uoginės
kokoso drožlių papuošimui
Džiovintus vaisius nuplauti, užplikyti karštu vandeniu ir palikti porą valandų, paskui nusausinti ir sumalti mėsmale. Grikius nuplauti ir paskrudinti. Užplikyti vandeniu nuo mirkusių džiovintų vaisių (vandens turi būti per pirštą nuo virš kruopų). Suvynioti į antklodę ir padėti 3-4 val. Išbrinkusius grikius sumaišyti su maltais vaisiais, sudėlioti prieskonius, uogienę. Masę sukrėsti į formą, gerai suspausti. Po paros išimti iš formos, apibarstyti kokoso drožlėmis. Puošti uogomis, vaisiais.
Naujausi komentarai