Pasiilgusiems vasaros: šašlykai orkaitėje – misija įmanoma | kl.lt

PASIILGUSIEMS VASAROS: ŠAŠLYKAI ORKAITĖJE – MISIJA ĮMANOMA

  • 4

Ne vienam iš mūsų šiltasis sezonas asocijuojasi su laiku lauke ir, žinoma, šašlykais. Kadangi žiemą kurti laužą lauke ryžtasi toli gražu ne kiekvienas, šašlykai orkaitėje gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Toks eksperimentas tikrai turėtų pavykti itin nesunkiai. Juk šašlykas pirmiausia yra skaniai marinuota mėsa, kurią kepame ant iešmų.

Laužo dūmo, žinoma, nesijaus, tačiau sumauti ant iešmų ir orkaitėje kepti šašlykai išeina puikūs. Be to, mitybos specialistai sako, kad orkaitėje kepti jie yra kur kas sveikesni nei ruošti ant atviros ugnies.

„Jei tokį patiekalą namuose esate suplanavę, mėsą būtinai pamarinuokite. Vištienai užteks ir dviejų valandų, o kiaulienai ir jautienai marinuoti reikės ir visų aštuonių ar netgi dešimt valandų“ – dalijasi „Maximos“ Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė.

„Patogiausia šašlykus kepti ant metalinių iešmų, orkaitėje jie tikrai nesudegs. Jei nusprendėte kepti ant medinių iešmų, pamerkite juos pusvalandžiui į šaltą vandenį, kad geriau išlaikytų kaitrą“, – pataria ji.

Norėdami įsitikinti, jog mėsa bus iškepusi, iešmelį su mėsa galite apvynioti folija. Nuimkite ją prieš baigdami kepti ir leiskite mėsai apskrusti.

Kiauliena ir jautiena idealiai iškepa 250 laipsnių temperatūroje, vištienai reikės mažiau karščio – 200 laipsnių.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Jums reikės:

500 g kiaulienos sprandinės;

3 svogūnų;

Pusės šaukštelio maltų juodųjų pipirų;

1 valgomojo šaukšto vyno acto;

Stiklinės baltojo vyno;

1 kupino šaukštelio druskos.

Gaminimas:

Sprandinę supjaustykite gabalėliais, svogūnus – storesniais žiedais. Svogūnus ir mėsą išmaišykite su druska ir pipirais. Tai geriausia daryti rankomis. Actą supilkite į vyną, išmaišykite ir užpilkite ant mėsos.

„Mažiausiai keletą valandų leiskite mėsai pasimarinuoti šaldytuve. Geriausia ją palikti visai nakčiai. Mėsos gabalėlius verkite ant iešmų. Vieną nuo kito atskirkite svogūnų žiedais. Kepkite apie 20 minučių orkaitėje“, – sako B. Baratinskaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jonas

Kas megsta sveikiau maitintis vyno namie nelaiko ,citrinu sultis ar obuoliu kad mesyte rugsties gautu

tadas

paziurekite i pirma komentara. kvailiui mama telefona nupirko, o tas ismoko ir didziosiomis ir mazosiomis rasyti...

Adele

Adele
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS