Purus varškės pyragas | kl.lt

PURUS VARŠKĖS PYRAGAS

Sudėtinės dalys:

Kiaušinis, 4 vnt.
Grietinė, 1 stiklinė
Cukrus, 1 stiklinė
Kepimo milteliai, 1/2 a. šaukštelis
Sviestas, 2 v. šaukštai
Miltai, 1 stiklinė
Rikotos sūris, 500 g

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros;
Dubenyje gerai išmaišykite 2 kiaušinius su puse stiklinės cukraus. Sudėkite grietinę bei sviestą (ištirpintą, atvėsintą), miltus ir kepimo miltelius – viską gerai išmaišykite;
Kitame dubenyje sumaišykite rikotos sūrį su puse stiklinės cukraus bei 2 kiaušiniais. Galima į šią sūrio masę įdėti 1 stiklinę razinų – kas mėgsta;
Kepimo popieriumi išklotoje skardoje pirmiausia paskirtykite pyrago tešlą, tuomet paskirtykite varškės tešlą kaip vidurinį sluoksnį ir paskiausiai ant viršaus paskirstykite likusią dalį pyrago tešlos;
Kepkite iki varškės pyragas įgaus aukso atspalvį. Prieš patiekiant leiskite atvėsti. Tiekiant į stalą, galite papuošti cukraus pudra ir mėtos lapeliais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vv

Nuotrauka neatitinka recepto,nes pagal recepta ant virsaus taip pat turi buti tesla,o cia matosi tik varskes. Be to,tai ne varskes pyragas,o rikotos surio pyragas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS