Savaitgalio pasilepinimui – ypatingas japoniškas patiekalas: idealiai tiks sotiems pietums | kl.lt

SAVAITGALIO PASILEPINIMUI – YPATINGAS JAPONIŠKAS PATIEKALAS: IDEALIAI TIKS SOTIEMS PIETUMS

  • 1

Nors pavasario orai vis dar apgaulingi ir ne visada džiugina, TV3 laidos „Gardu Gardu“ virtuvės šefai – Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas – bandys nuotaiką pakelti bent jau namuose. Šįkart jų patiekalai ypatingai tiks savaitgalio pasilepinimui.

G. Luca Demarco laidoje dalinsis japoniškos virtuvės paslaptimis, o A. Gadžijevas kvies pasimėgauti nepamirštamo skonio desertu.

Ramen – vienas mėgstamiausių paties G. Lucos Demarco patiekalų, puikiai tiksiančių sotiems pietums pakeisti. Tai – iš Japonijos kilusi sriuba, kuri gaminama iš sultinio, pagardinto sojų padažu bei miso pasta, kiniško stiliaus kvietinių makaronų bei įvairių papildomų priedų – mėsos, daržovių, kiaušinių. Ramenui galima naudoti įvairią mėsą – jautieną, vištieną, kiaulieną – tad galite rinktis savo mėgstamiausią. Taip pat ir priedai sriuboje gali būti derinami pagal skonį. Net pačioje Japonijoje yra begalė ramen rūšių, priklausomai nuo regiono.

O štai A. Gadžijevas siūlys idealų saldėsį po sočios ramen sriubos. Jo morenginis desertas su pasiflorų kremu tikrai nepaliks abejingų. Lengvas, gaivus, saldus – jam atsispirti bus tikrai sunku. Pagardintas šviežiomis uogomis, jis taps tikru pavasario ir vasaros topu.

Japoniška ramen sriuba

Jums reikės:

· 500 g kiaulienos šoninės

· Alyvuogių aliejaus

· 1 česnako skiltelės

· 5 valg. š. sojų padažo

· 60 ml japoniško gėrimo sake

· 600 ml vandens

· 2 Maggi vištienos sultinio kubelių

· Pakuotės ramen makaronų

· 4 kiaušinių

· 2 šalotinių svogūnų

· Nedidelio gabalėlio imbiero

· Nedidelės saujos svogūno laiškų

· Skardinės konservuotų bambuko ūglių

· Miso pastos

Kiaulienos šonininės gabalėlį rinkitės pailgą ir kuo taisyklingesnės formos, kad iškepus galima būtų supjaustyti lygiomis riekelėmis. Patartina per plotį jį sutvirtinti siūlais, kad kepant išlaikytų formą. Gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite šoninę iš visų pusių – pradėkite nuo odelės. Kad mėsa būtų kvapnesnė, į keptuvę taip pat įdėkite skiltelę česnako. Apkepus pamažinkite kaitrą, ir mėsą taip pat apšlakstykite sojų padažu bei japonišku gėrimu sake. Uždenkite keptuvę ir palikite pasitroškinti apie 20 min. Baigus troškintis, nuimkite siūlus ir mėsą supjaustykite riekelėmis. Ją dar apkepkite toje pačioje keptuvėje, kad skoniai dar geriau įsigertų. Ramenui labai svarbūs kiaušiniai. Jie turi būti minkšti, netgi skystoku tryniu. Kiaušinius dėti į verdantį vandenį ir virti 6 minutes. Jiems išvirus, iš karto įdėkite į ledinį vandenį. Kad kiaušinius būtų lengviau nulupti, į vandenį galima įpilti šiek tiek acto. Atskirame puode užvirkite vandenį ir įdėkite 2 kubelius vištienos sultinio. Šiame sultinyje išvirkite ir makaronus. Šalotinius svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Imbierą nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Svogūno laiškus susmulkinkite. Paruošus visus ingredientus, jau galima formuoti pačią sriubą. Į dubenėlius dėkite makaronus, šalia – po šaukštą svogūnų laiškų ir šalotinių svogūnų, šaukštelį imbiero, kelis gabalėlius bambuko ūglių it užpilkite 2 samčiais sultinio, įdėkite šaukštelį miso pastos ir šiek tiek pamaišykite. Kiaušinį perpjaukite pusiau ir dėkite į sriubą. Galiausiai įdėkite kelis gabalėlius mėsos.

TV3 nuotr.

Morenginis desertas su pasiflorų kremu

Morengui reikės:

· 4 kiaušinių baltymų

· 100 g cukraus pudros

· 100 g cukraus

Pasiflorų kremui reikės:

· 8 kiaušinių trynių

· 120 g cukraus

· 120 g pasiflorų tyrės

· 140 g sviesto

Papuošimui reikės:

· Šviežių uogų (aviečių, gervuogių, šilauogių)

Į indą supiltkite kiaušinių baltymus, cukrų, cukraus pudrą ir plakite iki labai standžių putų. Konditerinio maišelio pagalba, naudojant dantytą konditerinį antgalį, suformuoti šulinėlio formos morengus. Džiovinti orkaitėje 110°C temperatūroje 1.30 val. Vėliau užvirkite pasiflorų tyrę. Kiaušinių trynius pramaišykite su cukrumi. Į kiaušinių masę, pastoviai maišant, supilkite karštą pasiflorų tyrę, ir šią masę grąžinkite į prikaistuvį. Maišant kaitinkite iki tol, kol masė pradės tirštėti. Nukelkite nuo kaitros ir po truputį dėkite sviestą bei maišykite, kol sviestas pilnai ištirps. Supilkite masę į indą, uždenkite maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikite šaldytuve atvėsti bent 30 min. Atvėsusius morengus užpildykite pasiflorų kremu ir puoškite šviežiomis uogomis.

TV3 nuotr.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gija

Manau kad visus lietuvius neturi vilioti kitų šalių patiekalai.Nes mūsų prigimtis ir gyvenimo sąlygos , gamtinės sąlygos visai kitokios.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS