Daržovių tortui reikės:
Apie 300 g. rupiai maltų ruginių arba kvietinių miltų
2 vištos arba 4 putpelės kiaušiniai
150 g. Gi (lydyto) sviesto
Maždaug po 300 g. daržovių (morkų, kaliaropių, brokolių, žiedinių kopūstų)
Džiovintų čiobrelių
Šviežiai maltų pipirų
Maltų gvazdikėlių arba muskato riešuto
Tarkuotos citrinos žievelės
300 g. sojų arba karvės pieno
Miltus suberti ant lentos. Sudėti smulkiai supjaustytus riebalus, kiaušinį (galima ir be jo), įpilti drungno vandens, įberti druskos. Viską kapoti dideliu peiliu. Suminkyti tešlą, įvynioti į plėvelę ir 2 val. padėti į šaldytuvą. Morkas ir kaliaropes supjaustyti apie 1 cm. storio griežinėliais. Žiedinius kopūstus ir brokolius išskirstyti mažais žiedynais. Daržoves atskiromis dalimis pavirti apie 5 min. garuose. Kepimo skardą ištepti riebalais ir šiek tiek pabarstyti miltais. Ant lentos iškočioti už skardą didesnį skritulį ir įkloti į skardą. Užlenkti 4-5 cm. aukščio kraštą. Sudėti sumaišytas daržoves, apibarstyti prieskoniais, užpilti sojų grietinėlės ir kiaušinio plakiniu. Įdėti tarkuoto muskato riešuto, citrinos žievelės. Kepti apie valandą 180°C temperatūroje.
Naujausi komentarai