Trys mažyliui pritaikyti vakarienės receptai pagal L. Mazalienę | kl.lt

TRYS MAŽYLIUI PRITAIKYTI VAKARIENĖS RECEPTAI PAGAL L. MAZALIENĘ

  • 2

Jei norite, kad jūsų vaikas užaugtų sveikas, protingas ir laimingas, į jo valgiaraštį būtina įtraukti tinkamą kiekį svarbiausių riebalų rūgščių omega-3 ir omega-6.

Jos ne tik yra svarbi ląstelių ir smegenų vystymosi medžiaga, bet taip pat padeda organizmui įsisavinti A, D, E ir K vitaminus. Be to – yra labai svarbūs širdies ir akių sveikatai.

Vaikai iki 3 metų amžiaus esminių polinesočių riebalų rūgščių per dieną turi suvartoti net iki 3 kartų daugiau nei suaugę, – 700 mg. Deja, atlikta apklausa parodė, kad net 94 proc. tėvų Lietuvoje to nežino.

Sekdama įkvėpti tėvus gaminti sveiką, maistingą ir mažyliui pritaikytą maistą, kampanijos „Mažasis nėra didelis“ ambasadorė, trečios atžalos besilaukianti Laura Mazalienė siūlo tris praktiškus ir lengvai pagaminamus vakarienės receptus.

Moliūgų košė su kukurūzais

2 porcijoms reikės:

800 g moliūgo

1 l daržovių sultinio

mažas svogūnas

4 morkos

100 ml  pieno mišinio

200 g pupelių (virtų arba konservuotų)

200 g konservuotų kukurūzų

žiupsnelis smulkinto muskato riešuto

½ arb. šaukštelio smulkintų čiobrelių

žiupsnelis druskos

žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

50 g moliūgų sėklų

truputis aliejaus

žalumynų.

Gaminimas. Nuluptą moliūgą supjaustome gabalėliais. Susmulkiname svogūną, supjaustome morkas. Į keptuvę įpilame aliejaus, pakepiname svogūnus. Į kitą keptuvę sudedame moliūgus, užpilame daržovių sultiniu, įberiame žiupsnelį muskato riešuto ir šiek tiek patroškiname. Viską supilame į dubenį, sudedame pjaustytas morkas, konservuotus kukurūzus bei pupeles, įdedame žiupsnelį druskos ir viską sutriname maisto trintuvu („blenderiu“). Į gautą masę įpilame pieno mišinio, įberiame žiupsnelį maltų pipirų, susmulkintų čiobrelių ir dar sykį sutriname maisto trintuvu. Paruoštą košę pilame į dubenį, papuošiame žalumynais.

Burokėlių ir špinatų kokteilis

3 porcijoms reikės:

virtas burokėlis

80 g natūralaus jogurto

80 ml „Aptamil“ pieno mišinio

1 bananas

1 sauja špinatų

80 g šaldytų arba šviežių mėlynių / aviečių

Gaminimas. Visos sudedamosios dalys sutrinamos trintuvu („blenderiu“). Stiklinę papuošiame aviete ar skiltele apelsino.

Šparaginių pupelių ir makaronų pyragas

4 porcijoms reikės:

2 pomidorai

2 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle

1 brokolis

100 g šparaginių pupelių (gali būti šaldytos)

2 cukinijos

100 g saldžiųjų bulvių

250 g visų grūdo dalių mažų kvietinių makaronų

100 ml grietinėlės

50 g tarkuoto kietojo sūrio

1 arb. šaukštelis smulkinto baziliko

truputis alyvuogių aliejaus

žiupsnelis druskos

žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

Gaminimas. Pomidorai ir cukinija supjaustomi gabalėliais. Brokolis išskirstomas į mažesnius žiedynus. Nuluptas saldžiąsias bulves supjaustome griežinėliais. Į kepimui skirtą dubenį sluoksniais dedame cukiniją, pomidorus, saldžiąsias bulves. Daržovės apšlakstomos alyvuogių aliejumi ir apibarstomos prieskoniais. Indą dedame į 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame 10 min.

Ištraukus iš orkaitės ant daržovių dedame česnako skilteles, brokolius, šparagines pupeles ir dar sykį apšlakstome alyvuogių aliejumi. Daržoves dedame į 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame dar 10 min. Puode išverdame makaronus, nukošiame. Iš orkaitės ištraukiame daržoves ant jų sudedame makaronus, užpilame grietinėle. Apibarstome tarkuotu kietuoju sūriu. Indą dar sykį dedame į 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame dar 10 min.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mama

Kas ta vireja?

rio

Jus savam prote? Vaikui iki 3m. 2 porcijoms...800g moliugo,200g kukuruzu 200g pupeliu .....toliau galima ir nebeskaityti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS