Užkandėlė su ožkos sūriu

Užkandėlė su ožkos sūriu

2016-05-04 14:45 klaipeda.diena.lt inf.

Daugumai įprasta patiekalus gardinti sūriu, tačiau dažniausiai naudojamas karvės pieno produktas. Šį kartą siūlome pasigaminti šiek tiek egzotiškesnį variantą – užkandėlę su ožkos sūriu.

Užkandėlė su ožkos sūriu
Užkandėlė su ožkos sūriu / Pixabay nuotr.

Reikės:

ožkų sūrio,

šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,

saujelės garžgarstės,

vyšninių pomidorų,

balzaminio acto,

medaus,

aliejaus,

druskos.

Gaminimas:

Sluoksniuotos tešlos lakštus atšildykite ir supjaustykite norimo dydžio ir formos gabaliukais. Ant jų uždėkite ožkų sūrio, ant jo užpilkite nedaug medaus ir 15 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Salotas suplėšykite, perpus supjaustykite pomidorus, pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite aliejumi ir actu ir patiekite su karšta užkandėle.

Alyvuogių mėgėjai, galite užkandėlę pagardinti jomis.

Skanaus!