Vyninių vis negana Pereiti į pagrindinį turinį

Vyninių vis negana

2010-08-28 23:59
Žinovams: vyno gurmanai gali rinktis iš daugiau nei šimto rūšių šio gėrimo.
Žinovams: vyno gurmanai gali rinktis iš daugiau nei šimto rūšių šio gėrimo. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Lietuvoje itin išpopuliarėjus vyninėms pavyzdį iš smulkiųjų verslininkų ima ir stambieji rinkos žaidėjai. Vilniaus senamiestyje vyninę "DiVinCi" (Vokiečių g. 8) atidarė "Čili" restoranų tinklas.

Nors vaikštant Vilniaus senamiesčiu atrodo, kad kone kiekvienoje gatvelėje gali rasti bent vieną, jei ne daugiau vyninių, verslininkams neatrodo, kad jų jau yra užtektinai. "Šią vyninę atidarėme svajodami apie Pietų Ameriką. Šiais metais pas mus taip karšta, kad tai įsivaizduoti nesunku", – pristatydamas jauniausią "Čili" šeimos narį šypsojosi tinklo generalinis direktorius Dainius Kalina.

Ši vyninė su kitomis konkuruoti bandys siūlydama platų ne tik vynų, bet ir užkandžių pasirinkimą. "Pastebėjome, kad kitose vyninėse užkandžių siūloma palyginti mažai, mes bandysime daryti kitaip", – žadėjo D.Kalina.

Vyninėje siūloma daugiau nei 100 rūšių vyno tiek iš Senojo, tiek iš Naujojo pasaulio. Vynų sąraše taip pat galima rasti ir ekologiškų vynų. D.Kalina lankytojams rekomendavo paragauti vynų iš Argentinos: "Argentinoje yra toks anekdotas. Svetimšalių argentiniečiai klausia: Ar žinote, kur yra rojus?" Ir patys atsako: "Jis yra Urugvajuje, nes jis arčiausiai Argentinos, šalies, kurios sąlygos itin palankios vynininkystei."

Iš Argentinos vyninė taip pat pasiskolino jų populiarius užkandžius – pyragėlius, vadinamus empanadomis. Šie pyragėliai kilę iš Ispanijos, kur kasmet paskutinį rugpjūčio sekmadienį netgi vyksta Empanados festivalis, tačiau argentiniečiai taip pat mėgsta juos vadinti nacionaliniu valgiu. Šie pyragėliai gali būti labai įvairūs – įdaryti mėsa, vištiena, daržovėmis, saldžiu įdaru. Pagal tai reikia rinktis ir atitinkamą vyną.

Didelių skirtumų, palyginti su daugybė kitų sostinės vyninių, "DiVinCi" nėra. Kamerinė aplinka, lentynose – vyno buteliai, valgiaraštyje – lengvi užkandžiai. Tik vos pakilę laiptais į viršų atsiduri restorane "Čili kaimas", kurio rūsyje ši vyninė ir įsikūrusi. Vieniems tai – pliusas, jei lengvais užkandžiais alkio numalšinti nebepavyksta. Kita vertus, vyninė ir cepelinai ar lietuviški kotletai, atrodo, kiek keistas derinys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų