Prietarais prisidengti nepavyko: dėl nužudymu pasibaigusio egzorcizmo seanso nuteisti devyni žmonės | kl.lt

PRIETARAIS PRISIDENGTI NEPAVYKO: DĖL NUŽUDYMU PASIBAIGUSIO EGZORCIZMO SEANSO NUTEISTI DEVYNI ŽMONĖS

Prieš daugiau negu šimtą metų Airijoje buvo sudeginta, kaip manoma, paskutinė ragana. Tai padarė jos pačios sutuoktinis, kuris buvo įsitikinęs, kad įsikūnijusi būtybė paliks jo žmonos kūną ramybėje ir ji vėl taps savimi. Tačiau istorija baigėsi nesėkmingai – už savo žmonos žmogžudystę vyras 15 metų praleido kalėjime.

Bridget Cleary dirbo siuvėja ir kiaušinių pardavėja, ji juos pristatydavo pirkėjams į namus. Po vieno tokių pasivaikščiojimų moteris susirgo tuberkulioze.

Budėdami prie jos lovos, sutuoktinis Michaelas Cleary kartu su Bridget dėde Jacku ėmė svarstyti, kad moteris, gulinti lovoje, visiškai nepanaši į Bridget, tad ji turbūt yra ragana arba fėja.

1895 m. kovo 14 d. Michaelas Cleary jau buvo tvirtai įsitikinęs, kad jo žmona – mistinė būtybė.

Keli vyrai vertė Bridget gerti neva pasveikti padėsiančias žoleles, o jos vyras tuo metu klausinėjo, ar ši tikrai esanti jo žmona.

Į užduotą klausimą Bridget savo vyrui atsakė du kartus, bet kai atsisakė atsakyti trečią kartą, ją pasodino virš lėtai rusenančių virtuvės ugnies žarijų.

Medicinos ekspertų ataskaitoje teigiama, kad moteris šio neva gydymo metu atrodė lyg pamišusi. Ji prisiekinėjo, kad yra B. Cleary žmona, Pato Bolando duktė.

Kitą rytą, kovo 15-ąją, moteris atsigavo, tačiau jos vyras vis dar abejojo, ar tai tikrai Bridget. Jis bandė priversti ją suvalgyti tris gabalėlius duonos ir tik tada duoti puodelį arbatos. Tačiau ji nepakluso – suvalgė du gabalėlius.

Jis ėmė mojuoti degančia lazda jai prieš veidą. Bridget prarado sąmonę, o Michaelas apipylė jos drabužius parafininiu aliejumi. Netrukus jos kūną pasiglemžė liepsnos.

Mojuodamas virtuviniu peiliu Bridget broliams, jis privertė vieną jų padėti jam nunešti žmoną į negilų kapą.

Netrukus po to įvykio vyrai pranešė vietos kunigui, kad jaunąją Bridget, kuri, kaip žinia, sirgo, šeimos nariai, tarp jų ir jos vyras, sudegino, neva vykdydami egzorcizmą.

Kunigas kreipėsi į policiją, kuri rado apanglėjusį Bridget kūną. Dėl šio įvykio iš viso buvo nuteisti devyni asmenys – šeimos nariai, kaimynai ir draugai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tam

Kad parodytų, iki kokios nuprotėjimo ribos, gali nusiristi religiniai fanatikai.

kam

rašyti tokius (atsiprašau) idiotiškus straipsnius

SUSIJUSIOS NAUJIENOS