Kaune koncertuosiantis S. Sobralis: įsitikinau, kad žmonės pasiruošę būti nustebinti | kl.lt

KAUNE KONCERTUOSIANTIS S. SOBRALIS: ĮSITIKINAU, KAD ŽMONĖS PASIRUOŠĘ BŪTI NUSTEBINTI

Sekmadienio vakarą įspūdingą koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje surengs (su muzikantų grupe) portugalų dainininkas Salvadoras Sobralis – „Kaunas Jazz“ festivalio svečias, beveik prieš metus, lapkritį, užbūręs publiką ir Lietuvos sostinėje Vilniuje.

Festivalio rengėjai teigia, jog Vilniuje surengtas Salvadoro koncertas tapo vienu šilčiausių atsiliepimų sulaukusių renginių per visą „Kaunas Jazz“ istoriją. Dainininkas sostinės publiką pavergė ne tik puikiai parinktu repertuaru, kuriame skambėjo ir 2017-aisiais „Euroviziją“ laimėjęs hitas „Amar pelos dois“, bet ir šiltu bendravimu, puikiu humoro jausmu ir įspūdingu muzikalumu.

„Vyšnaite ant torto“ tapo jo paruošta staigmena – koncerto pabaigoje atlikėjas netikėtai atliko kiekvieno lietuvio širdžiai artimą dainą „Paukščiai“. Šio epizodo įrašas plačiai pasklido socialiniuose tinkluose.

Beje, nors tuo ir nelengva patikėti, pasirodymas Vilniuje buvo pirmasis S. Sobralio koncertas, surengtas ne gimtojoje Portugalijoje ar kaimyninėje Ispanijoje.

„Tartis dėl dar vieno jo pasirodymo pradėjome po koncerto Vilniuje nepraėjus nė savaitei. Džiaugėmės, kai galėjome paskelbti, jog Salvadoras antrąjį savo koncertą Lietuvoje surengs Kaune, mieste, kuriame ir gimė festivalis „Kaunas Jazz“. Kaune, „Žalgirio“ arenoje, šis jausmingas dainininkas atliks savo solinio repertuaro kūrinius – tarp jų, žinoma, ir „Eurovizijoje“ skambėjusią dainą nugalėtoją „Amar pelos dois“. Taip pat – naujo albumo, kuris pasirodys per artimiausius du mėnesius, dainas, – prieš koncertą pasakojo festivalio meno vadovė Indrė Jučaitė-Sarneckienė.

Vienas psichologas man sakė, kad moku jausti publiką. Bet aš nepataikauju.

Po pergalingo pasirodymo (jam, beje, 2017-ųjų „Eurovizijoje“ maksimalų balų skaičių skyrė ir Lietuvos žiūrovai bei komisija) Portugalijoje nacionaliniu didvyriu tapęs, šalies prezidento apdovanotas dainininkas S. Sobralis išgyveno ir nemažų sveikatos problemų, kurias įveikė. Šiuo metu jis dalyvauja keliuose muzikiniuose projektuose – su įvairių sudėčių muzikantų grupėmis groja džiazą, Lotynų Amerikos ritmų ir bolero įkvėptą muziką. Viename iš retų savo interviu jis yra teigęs: „Darau tai, ką noriu, ir matau, kad žmonėms tai patinka. Vienas psichologas man sakė, kad moku jausti publiką. Bet aš nepataikauju. Koncertuodamas įsitikinau – žmonės yra atviri ir pasiruošę būti nustebinti“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Karoce

Kancert atlozen, potomu, cto ne SOBRALIS gerbejasai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS