Kauno rajone baigtas projektas „Augame skaitydami ir kurdami“ | kl.lt

KAUNO RAJONE BAIGTAS PROJEKTAS „AUGAME SKAITYDAMI IR KURDAMI“

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka rugsėjo–gruodžio mėnesiais vykdė Kauno rajono vaikams ir paaugliams skirtą projektą „Augame skaitydami ir kurdami“. Projekto metu vyko susitikimai kūrybinėse dirbtuvėse su garsiais Lietuvos rašytojais bei kūrybinių darbų konkursas. Projektu buvo siekiama lavinti mokinių vaizduotę, gebėjimą išreikšti ir kitiems perteikti savo mintis, ugdyti rašymo, komunikacijos gebėjimus.

„Mokiniai susitiko su populiariais vaikų ir jaunimo rašytojais Ilona Ežerinyte, Igne Zarambaite, Selemonu Paltanavičiumi, Kotryna Zyle (Zilinskiene), Vytautu V. Landsbergiu, Tomu Dirgėla. Rašytojai pasakojo apie kūrybą, savo knygas, skatino smalsumą ir vaizduotę, dalinosi kūrybine patirtimi ir žiniomis, kūrė trumpas istorijas ir net filmo pradžios scenarijų. Susitikimus paįvairino Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorius, vedęs nemokamus vaizduotės lavinimo užsiėmimus bei supažindinęs vaikus su aktoriaus darbu“, – sakė vyr. bibliotekininkė Vaiva Steponaitienė.

Projektą „Augame skaitydami ir kurdami“ finansavo Lietuvos kultūros taryba bei Kauno rajono savivaldybė. Konkursui mokiniai atsiuntė apie 40 kūrinių – rašinėlių ir eilėraščių. Kai kurie iš kūrinių, organizatorių nuomone, galėtų tapti puikių ir intriguojančių knygų pradžiomis. Visus sukurtus tekstus galima rasti bibliotekos svetainėje „Jaunųjų rašytojų kūryba“ rubrikoje bei bibliotekos feisbuko paskyroje.

Projekto „Augame skaitydami ir kurdami“ nuotolinėje kūrybinių darbų apdovanojimo šventėje buvo paskelbti įdomiausių ir kūrybiškiausių tekstų autoriai, prisimintos gražiausios projekto akimirkos.

GALERIJA

  • Kauno rajone baigtas projektas „Augame skaitydami ir kurdami“
  • Kauno rajone baigtas projektas „Augame skaitydami ir kurdami“
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS