Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus vėl laukia lankytojų | kl.lt

NACIONALINIS M. K. ČIURLIONIO DAILĖS MUZIEJUS VĖL LAUKIA LANKYTOJŲ

Nuo antradienio duris vėl atvėsusio Nacionalinio Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dailės muziejaus bei kelių jo padalinių lankytojų prašoma su meno kūriniais bendrauti tik individualiai, laikantis saugaus, ne mažesnio nei 2 metrai atstumo tarp žmonių. Meno kūriniai labai jautrūs virusams, todėl lankytojai privalo dėvėti apsauginę veido kaukę ir pirštines.

Čiurlionio vardu pavadintas muziejus Kaune priims lankytojus, atvykusius ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, nebent visi atvykusieji yra vienos šeimos nariai. Patekimas į muziejų gali būti ribojamas, jeigu lankytojų bus daugiau nei 1 žmogus į 10 m² plotą. Muziejaus parduotuvėse lankytojų bus prašoma neliesti daiktų, nevartyti knygų. Drabužinės poilsiaus, tačiau bus galima naudotis nuolat dezinfekuojamomis metalinėmis spintelėmis.

Asmenų, sergančių lėtinėmis ligomis, ir senjorų muziejus lauks tik pasibaigus karantinui. Iki pat jo pabaigos, anot Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus pranešimo, „vaikų kūrybinės zonos liūdės, negalėdamos priimti lankytojų“.

Kaune jau galima lankytis M. K. Čiurlionio dailės muziejuje, M. Žilinsko dailės galerijoje, Paveikslų galerijoje, Istorinėje Prezidentūroje ir A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejaus Velnių rinkinio ekspozicijoje bei Vincento Vasiliausko parodoje „Vincentas Vasiliauskas (1895–1989) – snaiperis, krautuvininkas, tapytojas”.

Tačiau Nacionaliniam muziejui priklausantys A. ir P. Galaunių namai-muziejus, M. Rakauskaitės ir L. Truikio namai-muziejus, J. Zikaro namai-muziejus, A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejaus A. Žmuidzinavičiaus ekspozicija, M. K. Čiurlionio namai-muziejus Druskininkuose, V. K. Jonyno galerija Druskininkuose norinčius susipažinti su jų ekspozicijomis kviečia ir toliau bendrauti nuotoliniu būdu.

ELTA jau skelbė, kad šį antradienį, kaip ir minimas muziejus Kaune, savo duris lankytojams sostinėje atvėrė ir kitos didžiosios šio profilio kultūros įstaigos - Lietuvos nacionalinis dailės muziejus, taip pat Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai bei Lietuvos nacionalinis muziejus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Ar darbo laikas keitėsi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS