Scena vos atlaikė šokėjų trepsėjimą | kl.lt

SCENA VOS ATLAIKĖ ŠOKĖJŲ TREPSĖJIMĄ

Sekmadienio vakarą Kalniečių parko medžių apsuptyje kauniečiai ir miesto svečiai galėjo pasigėrėti ketverius metus iš eilės vykstančiu muzikiniu pikniku "Parko muzika". Daugiau nei valandą trukęs renginys iš tolo aidėjo ir ovacijomis, ir juokais.

"Čia tikrai labai smagi atmosfera. Po karantino tik ir norisi, kad kažkas vyktų. Buvau pasiilgusi šio jausmo, žmonių", – apie buvimą renginiuose pasakojo kaunietė Ieva, atvykusi palaikyti netrukus pasirodžiusių pažįstamų.

Vieni kojas ištiesė ant pievos, kiti, nuo saulės pasislėpę medžių tankmėje, visą laiką stoviniavo. Buvo ir tokių, kurie apie patogumą pagalvojo iš anksto: prisėdo ant atsineštų sulankstomų kėdžių.

Vakaro pažiba susirinkusių akivaizdoje kiek daugiau nei valandai tapo 60-ąjį jubiliejų šiais metais švenčiantis pučiamųjų orkestras "Ąžuolynas". Prašmatniai pasipuošę muzikantai klausytojus džiugino specialiai parengtu repertuaru, kuriam skambant batuta mosavo vyr. dirigentas Giedrius Vaznys: skambėjo ir nostalgiją kėlę, ir dar neseniai išpopuliarėję popmuzikos kūriniai.

Manto Daškevičiaus nuotr.

Žavios šokėjos grakščiais judesiais tik dar labiau padabino muziką. Merginų žingsnelius, kaip buvo galima pastebėti, kruopščiai nugludino choreografai Dainius Bervingis ir Deimantė Ūsienė.

Tiesa, D.Bervingis atvyko čia ne vien tik pasigrožėti savo auklėtinėmis, bet ir gerai pašėlti – kartu su vienintele Lietuvoje stepo grupe "Funny Beat" nuo pat renginio pradžios paskatino ritmingai trepsėti publiką: šoko ir mažieji, ir suaugusieji.

"Tai žmonės, kurie su kojomis uždega publiką", – po vieno gausiomis ovacijomis palydėto šokio džiaugėsi renginio vedėjas Lukas Bakšys.

Kiekvienąkart "Funny Beat" vyrams užlipus ant scenos, buvo galima tik spėlioti, kada bent kažkuri iš scenos sujungiamųjų dalių pradės klibėti. Energingo pasirodymo metu trupės nariai, pastebėję, kad viena scenos dalis betrepsint pradėjo kilnotis, nė kiek nesuglumo ir improvizuodami stebino toliau. Buvo visko: breiko, baleto elementų ir net kūlversčių nuo scenos!

"Kamerinėje aplinkoje vyrauja rafinuotumas, visi labiau įsitempę, susikaustę. Pasipuošę. Gamtos apsuptyje viskas kitaip. Čia žmonės – atsipalaidavę", – savo įžvalgomis apie parke tvyrojusią atmosferą dalijosi choreografė D.Ūsienė.

Manto Daškevičiaus nuotr.

Suskambus Michaelo Jacksono "Love Never Felt So Good", akordams, renginio sėkme džiaugėsi ir "Ąžuolyno" vyr. dirigentas G.Vaznys. Anot jo, visų komandinis darbas vis dėlto turi prasmę.

"Mes grojame parke, šalia kurio gyvena dauguma čia susirinkusiųjų. Galbūt ne visi ateitų į filharmoniją. Užtat mes ketverius metus iš eilės ateiname pas juos. Matome, kad mūsų misija pasiteisina", – pastebėjo jis.

GALERIJA

  • Scena vos atlaikė šokėjų trepsėjimą
  • Scena vos atlaikė šokėjų trepsėjimą
  • Scena vos atlaikė šokėjų trepsėjimą
  • Scena vos atlaikė šokėjų trepsėjimą
  • Scena vos atlaikė šokėjų trepsėjimą
  • Scena vos atlaikė šokėjų trepsėjimą
  • Scena vos atlaikė šokėjų trepsėjimą
Manto Daškevičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS