Apstulbino jaunos vairuotojos poelgis kelyje: ačiū merginai ir gėda vyrams, kurie tik žiūrėjo | kl.lt

APSTULBINO JAUNOS VAIRUOTOJOS POELGIS KELYJE: AČIŪ MERGINAI IR GĖDA VYRAMS, KURIE TIK ŽIŪRĖJO

Savaitės pradžioje kaunietis Ričardas pateko į žiemos spąstus kelyje. Kai jau atrodė, kad autobusiuku užklimpęs nepajudės iš vietos, į pagalbą atskubėjo jauna moteris.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistų kalbintas kaunietis užsiminė, kad šis pavyzdys galėtų būti tas, kuris galbūt ir ateityje paskatins vairuotojus nelikti abejingais, kai kitą kelyje ištinka bėda. Tačiau užvis labiausiai, tarstelėjo vyras, tokiems reikėtų padėkoti.

Kaip pasakojo Ričardas, kebli situacija Kauno rajone, Domeikavoje, nutiko sausio 17-osios vakarą, apie 19 valandą. 

„Važiuojant nuo Seminarijos gatvės link sankryžos su Įgulos gatve buvo susiformavęs ledas. Tos gatvės nėra itin barstomos. Tačiau pirmadienį oro sąlygos buvo tokios, kad tikriausiai  nelabai ir buvo kada tai padaryti. Atvažiavus iš Seminarijos gatvės man reikėjo sukti į dešinę, o sankryžoje – iškart į kairę. Priekyje važiavusi mašina sugalvojo sustoti. Teko pristabdyti ir man. Pasukau į dešinę ir nebegalėjau užkilti – mano autobusiukas pradėjo slysti“, – detalizavo Ričardas.

E. Ovčarenko/BNS nuotr.

Tada kaunietis įkalnėje sakė pakliuvęs į tikrų tikriausius spąstus. Be viso to, iš visų pusių judėjo nemaži transporto priemonių srautai. „Mačiau, kad yra dėžė su smėliu, tačiau baiminausi, jog užtraukus rankinį stabdį ir man išlipus iš automobilio jo paimti, neįvyktų kokia nors nelaimė – automobilis nepradėtų riedėti. Todėl sėdėdamas prie vairo vis bandžiau judinti savo mašiną pirmyn atgal. Nors ledą šiek tiek pravažinėjau, iš vietos taip, kaip norėčiau, nepajudėjau“, – atviravo vairuotojas.

Tuo metu Ričardas pastebėjo iš priekio, kryptimi nuo Pušynėlio gatvės, atvažiuojantį „Opel Zafira“ markės automobilį. Kaunietis ženklais parodė prie jo vairo sėdėjusiai jaunai šviesiaplaukei vairuotojai, kad ji važiuotų į kitą pusę, tačiau ši sustojo.

Išlipo, atsidarė dėžę su smėliu ir plikomis rankomis – be pirštinių, paėmusi į saujas smėlio pabėrė po mano autobusiuko ratais.

„Išlipo, atsidarė dėžę su smėliu ir plikomis rankomis – be pirštinių, paėmusi į saujas smėlio pabėrė po mano autobusiuko ratais. Buvau tiesiog „apšalęs“ tai matydamas. Jos dėka išvažiavau. Kadangi buvau įkalnėje, negalėjau net sustoti ir jai padėkoti. Didelis ačiū jai, kad atsiranda tokių žmonių. To, kad šitaip žmonės padėtų vieni kitiems, reikėtų visur – ne tik tokiose situacijose“, – tarstelėjo pašnekovas.

Pasiteiravus, ar dažnai tenka susidurti su vairuotojų pagalba kelyje, Ričardas sakė, kad toks atvejis, kai nepažįstamas žmogus padėjo jam pačiam, – pirmasis. Dažniausiai gelbėja kaimynai.

„Ačiū tai šauniai merginai ir gėda tiems vyrams, kurie tik žiūrėjo ir laukė, kas bus...“ – gerus žodžius pilietiškai vairuotojai skyrė kaunietis.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Kauno vyrai - tikra gėda

Prieš daug metų su vyru patekom į analogišką situaciją. Nesam iš Kauno, nežinau jaip vadinasi ta vieta, tačiau užkylant į autostrados viaduką irgi oradėjo prasisukti estsi ir mašina ėmė riedėti atgal. Buvau nėščia, šokau iš msšinod ir ėmiau stumti. Šalia to kalno buvo pilna šeimų su vaikais ir rogutėmis. Visi sustoję vėpsojo, vyrai irgi. Sušukau kad padėtų, o nežiūrėtų. Tai visi kaip susitarę - pyst ir nusisuko...

Anonimas

Domeikavoje-niekada gatves nebarstomos,

Kaunas

Karšto vyno, šokolado, kavos ir deserto tai vairuotojai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS