Apie įvykį pranešusi praeivė suabejojo: ar nėra taip, kad policija nieko nedaro? | kl.lt

APIE ĮVYKĮ PRANEŠUSI PRAEIVĖ SUABEJOJO: AR NĖRA TAIP, KAD POLICIJA NIEKO NEDARO?

Apie įvykį, kai, galimai buvo apgadintas Kaune, Savanorių prospekte, stovėjęs lengvasis automobilis, pareigūnams pranešusi pilietiška kaunietė suabejojo, ar atvejis yra registruojamas policijoje, jei apie jį informuoja pašalinis asmuo, o ne, pavyzdžiui, transporto priemonės savininkas.

Pamatyto įvykio nuotraukomis moteris pasidalijo ir socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Kur stovi policija Kaune“, kur uždavė klausimą:

„Kaip būna su įvykio užregistravimu? Antradienį, Savanorių prospekte, automobilių stovėjimo aikštelėje, netoli parduotuvės „Batų kalnas“, moteriškė savo automobiliu brūkštelėjo „Dodge“ automobilio šoną ir lyg niekur nieko nuvažiavo. Išlipau, užfiksavau bei paskambinau ir pranešiau policijai. Bet ar nėra taip, kad, jei nukentėjęs asmuo nesikreipia, tai niekas nieko ir nedaro?“ – domėjosi kaunietė.

Pilietiška moteris pridūrė, jog jei transporto priemonės savininkas šiuo metu mato socialiniame tinkle jos pasidalytą įrašą, tegul kreipiasi į pareigūnus ir rašo pareiškimą. „Aš pranešiau. Turiu ir įvykio kaltininkės automobilio nuotrauką“, – sakė ji.

Apie situaciją, kurios dalimi tampa pilietiški visuomenės nariai, pranešantys apie pamatytus įvykius pareigūnams, ir jos prasmę portalo žurnalistai teiravosi Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovų.

Kai yra liudininkų, aiškinantis įvykių aplinkybes pavyksta išvengti konfliktų, nes jie visą tai matė ir gali paliudyti.

Pasak pareigūnų, dirbančių eismo įvykių registravimo skyriuje, tokiu atveju, kai apie įvykį policijai praneša pašalinis žmogus, jo pateikta medžiaga yra suvedama į registrus, tačiau tyrimas pradedamas tik tada, kai sulaukiama duomenų iš nukentėjusiojo asmens, šiuo atveju, automobilio savininko.

„Tarkime, apgadinto automobilio vairuotojas praneša pareigūnams, kad jo transporto priemonei buvo padaryta žala. Tada ta suvesta medžiaga, pateikta pašalinio asmens, yra pridedama prie tyrimo ir tas asmuo tampa eismo įvykio liudininku“, – paaiškino Kauno apskr. VPK atstovė Odeta Vaiktkevičienė.

Pašnekovė pabrėžė, kad pilietiškų žmonių pateikta informacija pareigūnams yra labai svarbi, nes ji suteikia papildomų detalių vykdant tyrimą, po to, kai, kaip jau minėta, apie žalą praneša, pavyzdžiui, transporto priemonės savininkas.

„Kai yra liudininkų, aiškinantis įvykių aplinkybes pavyksta išvengti konfliktų, nes jie visą tai matė ir gali paliudyti“, – svarbą akcentavo O. Vaiktkevičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Mauras

Nepastebėjo ir nuvažiavo. Na ir kas? Kira kart čia nukentęjąs nuvažiuos nepastebėjąs kad każką užkabino. Tupi kaimiečiai čia dejuoja, nuvażiuokit į Milaną, Torino, Paryžių tada pamatysit kaip parkuojasi žmones. Mašina turi žmogui, o ne žmogus mašinai. Dabar seks pastabos: o jei tau ar tavo šeimai įvažiuos. Atsakau man px, aš apsidraudęs kasko. O būna visko gyvenime...

X

Jotvigiu gatvei stovi automobilei po zenklais jie to nemato pravadziuoja ir nemato pazeidimo gal ten policijos darbotoju masinos

kaip "sirgo"

ta jusu policija taip ir toliau "serga".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS