Aplinkosaugininkai dėl atliekų apdorojimo Kaune prašo skelbti ekstremaliąją situaciją | kl.lt

APLINKOSAUGININKAI DĖL ATLIEKŲ APDOROJIMO KAUNE PRAŠO SKELBTI EKSTREMALIĄJĄ SITUACIJĄ

Aplinkosaugininkai kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę prašydami skelbti ekstremaliąją situaciją dėl neveikiančio komunalinių atliekų mechaninio biologinio apdorojimo įrenginio.

Kaip trečiadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas, prašymas pateiktas pasitvirtinus informacijai, jog neveikia Kauno regiono atliekų tvarkymo centro įrenginys, dėl ko nebuvo vykdomas mišriųjų komunalinių atliekų apdorojimas.

Labai tikimės, kad atsakingi asmenys elgsis atsakingai, ypač savo regionų gyventojų atžvilgiu.

Pasak aplinkosaugininkų, atsakingi specialistai negali pasakyti, kada gedimas bus likviduotas, todėl prašoma savivaldybę skubiai spręsti klausimą dėl ekstremaliosios situacijos paskelbimo nurodytoje vietoje ir imtis visų įstatymuose numatytų priemonių, kad nebūtų padaryta žala aplinkai ir nebūtų sutrikdytas valstybei svarbios infrastruktūros funkcionavimas.

„Tik primename, kad neveikiantis įrenginys neleidžia buitines atliekas nerūšiuotas gabenti į sąvartynus ar deginti. Labai tikimės, kad atsakingi asmenys elgsis atsakingai, ypač savo regionų gyventojų atžvilgiu“, – pranešime teigia Departamento direktorė Olga Vėbrienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Komentaras del komentatoriu

Vargšai, nuskriausti, pikti, nelaimingi nevykėliai. Eikite dirbti, nes komentuoti jums tikrai nesiseka...

SOS

godusis naglasis caras ir dar godesni naglesni jo paveldėtojai yra tikroji ekstremalios situacijos priežastis.

SIUKSLYNO KARALIUS

MUS VALDO PINIGAI, O ANT VISO KITO MUMS NUSISIKT

SUSIJUSIOS NAUJIENOS