Balandis – be švarinimosi akcijos | kl.lt

BALANDIS – BE ŠVARINIMOSI AKCIJOS

Seniai gyvuoja pasakymas "Balandis – švaros mėnuo". Tačiau karantinas koreguoja gyvenimo ritmą. Siekiant apsaugoti žmones nuo masinių susibūrimų, šiemet visuotinės švarinimosi akcijos nebus.

"Pavasario pasitikimas su švarinimosi akcija "Kaunas tvarkosi" jau yra tapęs gražia tradicija, kuri sutelkia didelius būrius kauniečių, tačiau turime būti sąmoningi ir atsižvelgti į šalyje siaučiančią pandemiją. Šiais metais karantino apribojimų laikymasis ir kauniečių sveikata yra didžiausias prioritetas, todėl miestiečiai nebus kviečiami į aplinkos tvarkymo talką. Miesto švara ir toliau rūpinsis Kauno tvarkdariai", – "Kauno dienai" teigė Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Šiais metais karantino apribojimų laikymasis ir kauniečių sveikata yra didžiausias prioritetas, todėl miestiečiai nebus kviečiami į aplinkos tvarkymo talką.

Peržiūrėjus praėjusių metų nuotraukas, tikrai matyti, kad į aplinkos švarinimo akciją susirinkdavo daug žmonių, kurie šiukšles rinkdavo vienas nuo kito nutolę per nedidelį atstumą. Paskelbus karantiną būtų sudėtinga užtikrinti, kad aplinkos tvarkymo metu žmonės neturės artimo kontakto, kuriuo galėtų būti pernešamas virusas. Todėl miesto atstovai paragino kauniečius ir toliau nesiburti viešose vietose.

"Telktis žmonėms yra ne tik nerekomenduotina, bet ir draudžiama, todėl kauniečiai yra skatinami apie pastebėtas netvarkingas miesto erdves ar susikaupusius šiukšlynus pranešti "Kauno švaros" Kokybės linijos darbuotojams, kurie registruoja tokias vietas ir užtikrina, kad jos būtų sutvarkytos", – pridūrė R.Savickienė.

Ji nurodė, kad informuoti apie priežiūros stokojančias erdves Kauno mieste galima susisiekus tel. (8 37) 490 729 arba e.paštu kokybe@svara.lt.

Tikimasi, kad žmonės laikysis karantino reikalavimų ir neorganizuos masinių švarinimosi akcijų. Jei norima prisidėti prie švaresnio Kauno, galima patiems pavieniui aprinkti šiukšles, o dar geriau – nustoti šiukšlinti, tada nebus ko ir tvarkyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

manau

mes mokam didžiules sumas Švarai pagal butų kvadratūras, tai lai sauliukas tvarko miestą.

Komentarui

Jei ten tavo žemė prieš 57A, tai eik ir tvarkyk.Kaip suprantu, nori savo auto pastatyt žmogui prie lango ir nepavyksta.

Anonimas

balandis, tobiš-karvelis ir švara ,yra nesuderinami dalukai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS