Būkite budrūs: sankryžoje numatomi eismo pakeitimai! | kl.lt

BŪKITE BUDRŪS: SANKRYŽOJE NUMATOMI EISMO PAKEITIMAI!

Šv.Gertrūdos ir Gimnazijos g. sankryžoje vis dar vyksta intensyvūs remonto darbai. Tačiau vairuotojai turėtų neprarasti budrumo ir nuolat stebėti kelio ženklus, nes čia ketinama šiek tiek pakoreguoti eismo tvarką.

Savaitgalio naktimis kelininkai Šv.Gertrūdos ir Gimnazijos g. sankryžoje vykdė intensyvius tvarkymo darbus. Tačiau jie dar nėra baigti. Pakeitus gatvių pagrindus, liks pakloti asfalto dangą.

„Šv.Gertrūdos ir Gimnazijos g. sankryžoje po kapitalinio remonto nusukimas į dešinę, Karaliaus Mindaugo pr. link, bus nereguliuojamas, įrengiant paprastą pėsčiųjų perėją. Tai padidins eismo pralaidumą. Tiek vykstant darbams, tiek po jų vairuotojus visada raginame stebėti kelio ženklus ir jų laikytis“, – teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Be to, savivaldybė yra skelbusi, kad šioje vietoje nusukimas  Karaliaus Mindaugo pr. link susiaurės nuo dviejų iki vienos eismo juostų, tad vairuotojams teks keisti įpročius.

Važiuojamosios dangos atnaujinimo darbus planuojama užbaigti spalio viduryje.

Užbaigus visus projekte numatytus darbus, patogiau jausis pėstieji. Jie žingsniuos išplatėjusiais šaligatviais nuo Pilies žiedo iki pat Laisvės alėjos. Iki tol šaligatvis čia buvo itin siauras ir nepatogus.

Be to, Šv.Gertrūdos ir Šauklių g. sankirtoje pėsčiųjų perėja bus perkelta į saugumo salelę, taip užtikrinant patogesnį susisiekimą ir neįgaliesiems bei dviratininkams. Tad ir šioje vietoje vairuotojai turi stebėti ženklus ir nevažiuoti taip, kaip seniau buvo įpratę.

Pilies žiedo remontas

„Kauno diena“ primena, kad prieš mėnesį atnaujintas eismas ir Pilies žiedinėje sankryžoje. Čia įvairūs darbai virė visą vasarą ir kelis mėnesius joks transportas žiedu negalėjo važiuoti.

Atliekant Pilies žiedo ir jo prieigų kapitalinį remontą, atnaujinti inžineriniai tinklai ir troleibusams skirtas kontaktinis tinklas. Pakeistos požeminės komunikacijos. Vienu metu šiame objekte dirbo dešimt rangovų, kuriems buvo pavesta atlikti skirtingus darbus.

Atnaujintas eismas Pilies žiedu

Vilmanto Raupelio nuotr.

Be to, buvo spėta per numatytą terminą sutvarkyti P.Vileišio tilto deformacines siūles, nuvalyti ir nudažyti turėklus, sutvirtinti konstrukcijas.

Atidarius šią eismo arteriją, vairuotojams taip pat kyla iššūkių. Po remonto įrengta atskira viešojo transporto eismo juosta, todėl ne visi stebi atnaujintą eismo tvarką bei kartais formuojasi spūstys, kyla konfliktų, jei vairuotojai neatidžiai važiuoja žiedinėje sankryžoje ir jos prieigose.

GALERIJA

  • Būkite budrūs: sankryžoje numatomi eismo pakeitimai!
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

MERAS SU SŪNELIAIS

LAUKIAM NESULAUKIAM KADA NUTRŪKS TROLEIBUSŲ LAIDAI ARBA SUGES TROLEIBUSAS SU AUTOBUSU

Čiukčiai

Idijotai su tuo savo gatvių siaurinimu,kažkoks išsigimimas,pėstieji ,pėsčiosios,..iš kur jie čia nukrito ? ar iš mėnulio kartu su tais konserviniais projektuotojais,skriskit atgal į dausas ir nenuodykit normalaus žmonių gyvenimo.

WW

Feltfebeliui Oto. Jus gal pirma paziurekite,kur praplatino,o po to rasykite savo nesamones. Perejus ziedo pereja ir einant link Laisves al. desine puse, ten ne saligatvis,o siauras takelis buvo ir einant buvo baisu,kad masina neuzkabintu, ten ir praplatino.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS