Centre vairuotojai įžūlėja: draudimo bendrovės automobilis buvo paliktas tiesiog ant dviračių tako | kl.lt

CENTRE VAIRUOTOJAI ĮŽŪLĖJA: DRAUDIMO BENDROVĖS AUTOMOBILIS BUVO PALIKTAS TIESIOG ANT DVIRAČIŲ TAKO

Kęstučio gatvėje, prie restorano „Bokštas“, vairuotojai pamėgo palikti automobilius ant dviračių tako ar šaligatvio ir taip išvengti vietinės rinkliavos. Šį kartą kauniečiams užkliuvo  BTA draudimo logotipais paženklintas automobilis.

Šūkis nedera su veiksmais

„Kauno dienos“ skaitytojai pasidalijo nuotraukomis, kuriose užfiksuotas automobilis „Toyota“. Ši transporto priemonė buvo palikta ant Kęstučio gatvės esančio dviračių tako ir šiek tiek įsikišusi į šaligatvį. Taip sudaryta kliūtis dviratininkams ir pėstiesiems.

Kauniečiai norėjo sugėdinti šį vairuotoją, nes ant transporto priemonės durelių yra užrašytas šūkis „Paprasta būti atsakingam“. Pasak miestiečių, šūkis skelbia vieną, o elgesys parodo visai ką kita.

Skaitytojo nuotr.

„Lengva atsakomybę deklaruoti popieriuje, šį kartą – ant durelių, bet vairuotojas elgiasi visai neatsakingai ir palieka automobilį bet kur. Žinome, kad šioje vietoje dažnas palieka automobilį, nes nenori mokėti už parkavimą. Gėda turėtų būti ir draudimo kompanijai, kurios logotipais paženklintas automobilis. Tikrai taip statant automobilius jokia atsakomybe nekvepia“, – stebėjosi kaunietis Julijus.

Gėda turėtų būti ir draudimo kompanijai, kurios logotipais paženklintas automobilis.

Techninės bėdos?

„Kauno diena“ susisiekė su BTA draudimo atstovais ir paprašė įvertinti situaciją, kai buvo pažeistos Kelių eismo taisykles.

BTA atstovai teigė, kad operatyviai susisiekė su asmeniu, kuris vairuoja minėtą automobilį „Toyota“ ir pasiaiškino aplinkybes. Esą automobilis ant dviračių tako stovėjo dėl techninio gedimo, tačiau tai netruko ilgai ir transporto priemonė buvo patraukta.

„Mūsų bendrovė savo darbuotojams taiko aukščiausius etikos ir atsakomybės standartus, todėl kruopščiai išnagrinėjame kiekvieną gautą skundą. Gavę jūsų pranešimą iš karto susisiekėme su darbuotoju, kuris vairuoja nufotografuotą automobilį.

Paaiškėjo, kad nutiko techninis gedimas, krito padangos slėgis. Mūsų darbuotojas sustojo, įjungė avarinių šviesų signalą, pašalino gedimą ir tęsė kelionę. Viskas užtruko iki 10 minučių. Apgailestaujame, kad sukėlėme nepatogumų kitiems eismo dalyviams“, – komentavo „BTA Baltic Insurance Company“ filialo Lietuvoje Marketingo ir viešųjų ryšių skyriaus projektų vadovė Ieva Pabiržė.

Tiesa, skaitytojo užfiksuotose nuotraukose nematyti jokio vairuotojo, kuris bandytų pašalinti techninius nesklandumus.

Fiksuoja pažeidimus

Primename, kad kauniečiai ne kartą skundėsi, jog Kęstučio gatvėje, netoli restorano, netvarkingai ant šaligatvio paliekami automobiliai, o vairuotojai siekia nemokėti vietinės rinkliavos, tačiau sukelia nepatogumų pėstiesiems.

„Prabangų BMW įsigyti pinigų pakanka, o už parkavimą susimokėti nelieka“, – ant šaligatvių automobilius paliekančius vairuotojus pašiepė kauniečiai.

Miestiečiai tikino, kad ant šaligatvio automobilius stato vis daugiau vairuotojų, nes, kai išvažiuoja viena mašina, iš karto atsiranda kita.

„Taip diena iš dienos, vienas išvažiuoja, kitas įvažiuoja. Kartais automobiliai stovi net po pusdienį. Matyt, atvažiuoja papietauti, dar pasivaikšto Laisvės alėja, reikalus susitvarko, o jūs visi pasiuskite. Nei pėstieji gali normaliai praeiti, nei mamos su mažais vaikais. Kiti savo automobilius ir ant dviračių tako stato. Visiška netvarka“, – taip apie eismo kultūros stokojančius vairuotojus atsiliepė skaitytojai.

Skaitytojų nuotr.

Gresia baudos

Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovai nurodė, kad ties restoranu „Bokštas“ automobilius paliekantys vairuotojai pažeidžia ne vieną Kelių eismo taisyklę, už tai numatytos ir baudos.

„Pagal pateiktas nuotraukas matyti, kad automobilių vairuotojai stato automobilius pažeisdami Kelių eismo taisykles, t.y. stovi ant šaligatvio, nors nėra tokį stovėjimo būdą nurodančio kelio ženklo, arba važiuoja šaligatviu, kai tai daryti yra draudžiama. Kitas automobilis pastatytas ant dviračių tako, o tai daryti taip pat draudžiama“, – pažeidimus vardijo pareigūnai.

Sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose, remiantis Kelių eismo taisyklėmis, draudžiama tai daryti, taip pat važiavimas šaligatviu vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

„Gavusi pranešimą apie daromą administracinį nusižengimą, policija visada pradeda administracinio nusižengimo teiseną“, – nurodė Kauno VPK atstovai. Jie pridūrė, kad baudos bus skirtos ir „Kauno dienos“ skaitytojų užfiksuotų automobilių savininkams, kurie savo transporto priemones įžūliai paliko ant šaligatvio.

GALERIJA

  • Centre vairuotojai įžūlėja: draudimo bendrovės automobilis buvo paliktas tiesiog ant dviračių tako
  • Centre vairuotojai įžūlėja: draudimo bendrovės automobilis buvo paliktas tiesiog ant dviračių tako
  • Centre vairuotojai įžūlėja: draudimo bendrovės automobilis buvo paliktas tiesiog ant dviračių tako
Skaitytojo nuotr.
Gairės: BTA, draudimo bendrovės automobilis, parkavimas, neleistinai prisiparkavo, dviračių takas, įžūlūs vairuotojai, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (29)

ALGIS

Baranausko gatvėje , prie dažų parduotuvės , mašinos statomos vidury šaligatvio , nori praeiti , eik į važiuojamą juosta , arba lipk ant parduotuvės sienų , ir tai daroma pastoviai .

ALGIS

Reikėjo raktais perbraukti per šoną .

Ar

pareigūnams kartais neatrodo, kad išbujojęs pastaruoju metu eismo taisyklių nepaisymas galėtų būti užkardytas, jei , užuot laukus pranešimo, patruliai dažniau išeitų pasidairyt, kas vyksta gatvėse?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS