Įtūžo: vairuotojams šiurpinti miegančius Senamiesčio gyventojus – garbės reikalas? | kl.lt

ĮTŪŽO: VAIRUOTOJAMS ŠIURPINTI MIEGANČIUS SENAMIESČIO GYVENTOJUS – GARBĖS REIKALAS?

Šiltuoju metų laiku Kauno senamiesčio gyventojai sako išgyvenantys tikrą siaubą dėl greičio pedalą drąsiai „užgulusių“ transporto priemonių vairuotojų. Šie ne tik zuja keldami triukšmą, bet ir užkemša siauras gatveles palikdami čia stovinčius automobilius. Pasak kauniečių, situacija ypač paūmėja vakarais.

Kelio ženklai negalioja

„Tokie kelio ženklai kaip „plyta“, „transporto priemonių eismas draudžiamas“, „gyvenamoji zona“, „sustoti draudžiama“, „stovėti draudžiama“ ir kiti, regis, negalioja. Puiku, kad Senamiestyje atsirado naujų gyvenamųjų namų ir verslo pastatų, bet sulig tuo pagausėjo ir eismo srautai. Suvaldyti juos pamiršta? Negana to, nors aplink pilna aikštelių, vairuotojai spraudžia savo automobilius į gatveles“, – esama padėtimi piktinasi kauniečiai.

Pasak gyventojų, nepavydėtina situacija dar labiau suprastėja vakarais, kai nuo 23 valandos imami mušti triukšmo ir greičio viršijimo rekordai. Esą dažniausiai M. Daukšos ir Šv. Gertrūdos, Kumelių ir Šv. Gertrūdos gatvių sankirtose kaip vėjas pralekia automobiliai bei motociklai, skleisdami visus įmanomus decibelus nurungiantį garsą.

Budina iš miego gyventojus

„Tai tęsiasi daugelį metų, neįmanoma pailsėti. Atrodo, kad vakarais atvažiavus į Senamiesčio gatveles, šiurpinti miegančius gyventojus – garbės reikalas. Esame tikri, kad transporto priemonių burzgimas peržengia leistinas ribas,  kadangi triukšmas toks didelis, jog priverčia iš miego pabusti vaikus, net kai langai uždaryti“, – pasakoja kauniečiai.

„Kada planuojama sugriežtinti transporto eismo tvarką ir kontrolę? Pareigūnai čia – svečiai ir tik per miesto šventes“, – kritikos strėles laido triukšmo trikdomi Senamiesčio gyventojai.

Jie pastebi, kad siekiant apsaugoti senamiesčius, minėtos priemonės jau vykdomos ne tik daugelyje kitų Europos šalių – tokia praktika taikoma ir Vilniuje.

Atrodo, kad vakarais atvažiavus į Senamiesčio gatveles, šiurpinti miegančius gyventojus – garbės reikalas.

Įvardijo dažniausią problemą

Kaip portalui kauno.diena.lt teigė Kauno policijos atstovė Justina Kazragytė, nurodytose Senamiesčio vietose dažniausiai fiksuojami kelio ženklų nesilaikymo taisyklių pažeidimai. Dėl jų pradedama administracinio nusižengimo teisena – surašomas protokolas (kai automobilis priklauso fiziniam asmeniui – aut. past.) arba pranešimas (kai automobilis priklauso juridiniam asmeniui – aut. past.), asmeniui nedalyvaujant įstatymo numatyta tvarka siunčiamas paštu.

Pasak J. Kazragytės, prie eismo tvarkos užtikrinimo mieste taip pat prisideda Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius, kuris vykdo sustojimo ar stovėjimo vietose, kuriose Kelių eismo taisyklės (KET) draudžia sustoti ar stovėti, taip pat sustojimo ar stovėjimo, nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, pažeidimų kontrolę.

Pakeitimai nenumatomi

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Martyno Matusevičiaus teigimu, artimiausiu metu eismo pakeitimai M. Daukšos, Kumelių g. bei Šv. Gertrūdos gatvėse neplanuojami.

„Tačiau policijos ir Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistų paprašysime skirti daugiau dėmesio gyventojų išvardintoms problemoms spręsti“, – pažadėjo pašnekovas.

Kauno apskrities policijos pareigūnai primena, kad visuomet pastebėjus KET pažeidimą apie jį galima informuoti naudojantis elektroniniu policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt, nurodant pažeidimo laiką, adresą bei pateikiant vaizdinę informaciją.

Taip pat primenama, kad visuomet apie bet kokį pastebėtą teisės pažeidimą galima informuoti skubios pagalbos telefonu 112.

GALERIJA

  • Įtūžo: vairuotojams šiurpinti miegančius Senamiesčio gyventojus – garbės reikalas?
  • Įtūžo: vairuotojams šiurpinti miegančius Senamiesčio gyventojus – garbės reikalas?
  • Įtūžo: vairuotojams šiurpinti miegančius Senamiesčio gyventojus – garbės reikalas?
Vilmanto Raupelio nuotr.
Gairės: senamiestis, triukšmas, automobilių keliamas triukšmas, triukšmas senamiestyje, įtūžę gyventojai, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (26)

kaunietė

čia tik atsikalbinėjimas su tuo 112 nes savivaldybei dzin, jie ten negyvena ir kažką keisti nesiruošia- tarp nebrendylų jau seniai populiarus pasakymas- jei nori ramybės važiuok į kaimą..nes jie žino, kad besmegeniu vairininku ir kitokio plauko triukšmautoju niekas nesiima tvarkyt, todėl jie ir naglai elgiasi..pristeigta visokiu skyriu savivaldybėj, o nauda gyventojams iš ju kokia?

As

Sukurta peticija, prasau palaikyti

papa

Kaip gali atsirasti nors truputis pagarbos gyventojams ar atsakomybes/baimes/jausmas kai patys ponai kaip DIDZIAUSIA PAGALBA SIULO IVYKIO METU APIE PRAVAZIAVUSI KRIOKIANTI DEBILA PRANESTI 112, -paryciais gal kas nors ir sureaguos. Bet mums no to nei trupucio nepalengves. ACIU UZ TOKI ISMINTIGA PATARIMA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS