Jau žinoma pirmojo naujai išrinktos Kauno savivaldybės tarybos posėdžio data | kl.lt

JAU ŽINOMA PIRMOJO NAUJAI IŠRINKTOS KAUNO SAVIVALDYBĖS TARYBOS POSĖDŽIO DATA

Po vienuolikos dienų Kauno mero Visvaldo Matijošaičio vadovaujama naujai išrinkta miesto savivaldybės Taryba rinksis į pirmąjį posėdį. Jį šaukia (balandžio 16-ąją) Kauno miesto savivaldybės Nr. 15 rinkimų komisijos pirmininkė Elena Skirmantienė, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo 13 straipsnio 2 dalimi.

Posėdis vyks Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje. Pagal minėtą įstatymą, pirmajame posėdyje prisieks savivaldybės tarybos nariai. Posėdžio pirmininkui gali būti įteikiami vieši pareiškimai dėl Tarybos narių vienijimosi į frakcijas, dėl savivaldybės Tarybos daugumos bei opozicijos sudarymo.

Taip pat gali būti skiriami mero pavaduotojas (pavaduotojai) bei savivaldybės administracijos direktorius. Tiesa, turėtų būti priimtas sprendimas dėl savivaldybės administracijos direktoriaus (direktoriaus pavaduotojo) atleidimo iš pareigų, nes baigėsi jo įgaliojimų laikas. Galimas ir mero siūlymas dėl pavedimo savivaldybės administracijos direktoriui, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui ar kitam savivaldybės administracijos valstybės tarnautojui eiti savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas tol, kol bus paskirtas savivaldybės administracijos direktorius (direktoriaus pavaduotojas) naujai kadencijai.

ELTA primena, kad po paskutinio ankstesnės kadencijos Tarybos posėdžio Kauno meras V. Matijošaitis naujienų agentūrai ELTA patvirtino esąs patenkintas Administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko ligšioliniu darbu, todėl siūlo šiam „Vieningo Kauno“ atstovui ir toliau eiti nuo praėjusių metų lapkričio jo einamas einamas Savivaldybės administracijos vadovo pareigas. V. Šiliauskas tokį siūlymą priėmė.

Po kovo 3-įąją įvykusių savivaldos rinkimų kauniečių rinkėjų valia Kauno miesto savivaldybės taryboje dirbs 33 išrinkti visuomeninio rinkimų komiteto „Vieningas Kaunas“ (skaičiuojant drauge su jo lyderiu – meru V. Matijošaičiu) politikai bei 8 Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rinkėjas Jonas

Kauniečių pasirinkimas yra pavyzdys Lietuvai, kad reikia rinkti sugebančius dirbti ir dirbančius žmones, o ne "patriotus" statančius šikinykus už pusę milijono ir vis kalbėdavusius, kad Kaunas griūva, nes "Vilnius pinigų ndduoda". Po keturių metų Kaunas bus sutvarkytas taip, kad žmonės iš Latvijos važiuos pasižiūrėti kaip turi būti tvarkomi didmiesčiai. Ir visą tai dėka V. Matijošaičio.

Anonimas

Tai jau taip;neišrinktas balsavimu S.Kairys,bus dešinioji mero ranka,nes jis taip nori.

kokia prasmė rinktis į tuos tarybos spektaklius ?

juk,kaip Viskavaldančių dinastija pasakys, taip ir bus,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS