Kada Kauno centras pagaliau galės atsikvėpti nuo gatvių remonto? | kl.lt

KADA KAUNO CENTRAS PAGALIAU GALĖS ATSIKVĖPTI NUO GATVIŲ REMONTO?

Kaune vis dar vyksta intensyvūs gatvių tvarkymo darbai, tačiau kai kuriose gatvėse jie jau artėja prie pabaigos arba bent jau eismas tapo gerokai paprastesnis. Tačiau yra ir tokių Kauno vietų, kuriose kelininkai darbuosis dar ir kitais metais.

Pilies žiedas

Šią vasarą buvo vykdoma Pilies žiedo rekonstrukcija. Intensyvūs darbai vyko keliomis pamainomis, eismas jau paleistas, tačiau automobilių srautas dar nejuda taip sklandžiai, kaip planuota. Eismą vis dar stabdo nebaigti dangos tiesimo darbai Šv. Gertrūdos gatvėje.

„Žiedo rekonstrukcija yra pakankamai sudėtingas projektas, jame dirbo dešimt rangovų, tad kelininkai buvo tik vieni iš daugelio darbininkų. Projekto metu buvo sutvarkyti požeminiai tinklai, dirbo archeologų komanda, pakeistas troleibusų kontaktinis tinklas, atskirtos lietaus ir buities nuotekos. Žiedą buvome įsipareigoję padaryti iki rugsėjo 1-osios, tai ir padarėme. Eismas Šv. Gertrūdos gatve yra apsunkintas, bet per rugsėjo mėnesį bus užbaigti ir visuose ruožuose bus paklota asfalto danga, tad galėsime atsikvėpti“, – po Kauno tarybos posėdžio kalbėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Atnaujintas eismas Pilies žiedu

Vilmanto Raupelio nuotr.

Jis nurodė, kad po to Šv. Gertrūdos gatvėje darbai persikels į šaligatvius. Primename, kad šioje gatvėje iki Laisvės alėjos bus išplatintas šaligatvis, tad baigus visus darbus bus patogiau ir pėstiesiems.

„Iki metų pabaigos planuojame sutvarkyti šaligatvius tiek ties žiedu, tiek ir Šv. Gertrūdos gatvėje iki Laisvės alėjos“, – apie terminus užsiminė specialistas.

Vilniaus gatvė

A.Pakalniškis priminė, kad dėl Vilniaus gatvės rekonstrukcijos darbų rangos sutartis pasirašyta su bendrove „Autokausta“. Šiuo metu yra nuardyta akmens danga ir paviršiniai sluoksniai, tad darbų zona perduota „Kauno vandenims“, kurie įrengs atskiras buities nuotekų ir lietaus surinkimo sistemas.

Rekonstrukcijai uždaroma Vilniaus gatvė

Vilmanto Raupelio, skaitytojo nuotr.

„Šiuo metu būsimų tinklų vietose vyksta archeologiniai kasinėjimai, dalis jų jau padaryta. Jų metu buvo rastas XVI-XVII a. grindinys. Planuojame, kad spalio mėnesį į šią vietą sugrįš kelininkai ir tęs pagrindų įrengimo darbus“, – informavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Jis pažymėjo, kad su Vilniaus gatvės rekonstrukcija spurtuojama dėl to, jog kitąmet Kaunas taps Europos kultūros sostine, todėl norisi sutvarkyti centrinę miesto dalį, kad joje galėtų vykti renginiai, būtų patogu tiek miestiečiams, tiek Kauno svečiams.

Centras kitąmet galės tikrai atsikvėpti nuo statybų.

Kitos miesto gatvės

Miesto atstovai buvo sulaukę kritikos už tai, jog P.Kalpoko gatvėje buvo paleistas automobilių eismas, tačiau dar nebuvo iki galo užbaigti darbai. A.Pakalniškis patikino, kad naktį iš pirmadienio į antradienį buvo paklota asfalto danga vienoje pusėje, o ateinančią naktį asfaltas atsiras ir likusioje atkarpoje.

„P.Kalpoko gatvė buvo uždaryta dėl viaduko statybų, todėl buvo tikslinga vienu metu sutvarkyti ir pačią gatvę. Taip pat prisijungė ir „Kauno vandenys“, kurie kompleksiškai tvarkė nuotekų sistemas. Tad šioje vietoje nebuvo vien asfalto dangos tiesimas, atlikti ir kiti darbai, sutvarkyti šaligatviai. Eismas viaduku buvo paleistas dar prieš kelis mėnesius, o dabar vyko prieigų tvarkymo darbai“, – kalbėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Europos prospekte nuo Veiverių iki Kalvarijos gatvės iki metų pabaigos bus padaryta didžioji darbų dalis, liks tik mažesnės apimties darbai, kurie nebetrukdo eismui. „Eismas šioje atkarpoje nuo spalio jau nebus ribojamas“, – pažymėjo A.Pakalniškis.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas teigė, kad dauguma darbų jau atlikta ir Taikos prospekte, čia vyksta baigiamieji trinkelių klojimo ir pritaikymo darbai.

„S.Daukanto gatvė baigta, pradėtas tvarkyti Studentų skveras. Raudondvario plente vyksta šaligatvių ir aikštelių įrengimas, bus padaryta vienos atkapos platinimo darbai tam, kad būtų galima pagerinti tam tikras eismo sąlygas ir transporto įsiliejimą į bendrą eismo srautą“, – apie darbus įvairiose Kauno vietose toliau vardijo A.Pakalniškis.

Pasak specialisto, kitąmet kelininkų darbai turėtų nutolti nuo centro. Rengiamasi remontuoti pagrindinę Romainių gatvę, darbus atlikti kituose rajonuose, o centrinę miesto dalį palikti Kaunui ir jo svečiams. Tačiau detalesnis planas, kokios gatvės bus tvarkomos kitąmet, paaiškės vėliau, kai bus sudėlioti prioritetai, apsvarstytos finansavimo galimybės ir pan.

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Galime pažadėti, kad kitais metais centre darbai nevyks ir kelsimės į periferinius rajonus. Centras kitąmet galės tikrai atsikvėpti nuo statybų“, – teigė A.Pakalniškis.

Rašyti komentarą
Komentarai (54)

Žmonės,

atsipeikėkit. Kai gatvės ir šaligatviai buvo katastrofiški prie Šustausko ir Kupčinsko - rėkėt, kad niekas nieko nedaro, bulves gatvių duobėse sodinsim, dabar kai tvarko vėl rėkiat - blogai, kad tvarko. Taigi reikia sutvarkyti dešimtmečiais netvarkytą miestą. O tai užima laiko. Atsipūsit, kai kitas meras vėl paliks viską išdaužytą.

Anonimas

kai netvarke buvo blogai kai tvarko vel netinka neprisipirkyt tie masinu ir maziau vazinekyt tai ir nereikes taip daznai tvarkyti

LUBINU G.GYVENTOJAI

bus tvarkoma Romainiu gatve,o kodel prie to pacio nebus tvarkoma Lubinu gatve,juk projekta labai seniai aptareme,ten labai reikalingi saligatviai nes labai daug vaiku eina ir grista is mokyklos,judejimas yra labai didelis ne tiktai lengvuju masinu bet ir sunkvezimiu.Si gatve labai pavojinga rudeni ir ziema,nes nera gatves apsvietimo- o vaiku judejimas nemazas ir ryte ir vakare/popietine pamaina/ Sia gatve butu gerai ir transportas- gretutine gatve yra net du transporto reisai.Labai vaikams ir suaugusiems trukdo tai kad sestadieni ir sekmadieni nera jokio susisiekimo su miesto centru.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS